IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридно срещу бензиново Bentley – кое е по-изгодно?

Тест на кросоувъра Bentayga показа изненадващи резултати

Американската агенция по опазване на околната среда (EPA) проведе изследване, в което специалистите сравниха разхода на гориво на два всъдехода Bentley Bentayga. Единият е оборудван с хибриден силов агрегат, а вторият с бензинов двигател. Луксозните машини са тествани в градски и извънградски условия, като резултатите са изненадващи.


Bentley Bentayga


Оказва се, че в реални условия хибридната модификация не е най-икономичната в гамата на Bentley. В този си вариант луксозният кросоувър харчи 11,2 л/100 км при движение по извънградско трасе . При бензиновата версия разходът по същия маршрут е 10,2 л/100 км.

В смесен цикъл нещата се обръщат. Хибридното Bentayga показва разход от 12,4 л/100 км, докато при бензиновия вариант на кросоувъра показателят е 13,8 л/100 км.

Трябва да се отбележи и разликата в мощността на двата автомобила. Първият хибрид в гамата на Bentley разчита на 3,0-литров бензинов турбодвигател, електромотор и акумулатор с капацитет 17,3 кВт/ч, като съвкупната мощност е 449 к.с. Само на ток тази версия изминава до 29 км.

В същото време бензиновият вариант разчита на 4,0-литров V8 с мощност 550 к.с.

Снимка: Bentley

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Немските хибриди само на книга харчат малко. В реалността са пълна скръб. Статията го доказва.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не правете генерални изводи за хибридите по принцип, а направете само за немските хибриди, защото те не могат да правят такива. Преди време Мерцедес също изкараха подобен хибрид който харчеше повече от нехибридната версия. А останалите немци с меките си хибриди разхода го докарват горе-долу същия или малко по-нисък, но пък цените по-високи на хибридите им и се обезсмисля всичко. Немска му работа. Дай им да ти издялкат с теслата един дизел и това е.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това явно е особено неефективен хибрид и с този малък пробег от 30на км градско няма смисъл щом разликата при смесено каране е само около 10% то вероятно и без хибридната с-*** ще е същото
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    По-изгодно е да го продадеш и да си купиш някаква смислена кола, другото да инвестираш в акции или нещо подобно.
  • #1
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Резултатите не бива да са изненадващи. От хибрид извън града няма смисъл, харчи дори малко повече и това не е само при Бентли.