IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley показа салона на най-скъпия си модел

В интериора на Bacalar са използвани елементи от топола и мед

Bentley показа салона на най-скъпия си модел

Bentley публикува снимка, който дава представа за интериора на новия гранд турър Bacalar, който ще бъде най-скъпият модел в моделната гама на британската марка. Премиерата на автомобила на стойност около 2 милиона долара ще се проведе на изложението в Женева в началото на март.

По предварителни данни, моделът ще бъде гранд турър с открит покрив, изграден на базата на Continental GT. Кабриолетът ще бъде разработен от специалистите от придворното ателие Mulliner, които ще създадат свой собствен автомобил с уникална каросерия за първи път от 2002 г.

Освен това, моделът ще бъде едва във втория двуместен автомобил, произведен от британската компания в последните 90 години (първият беше Bentley Speed Six, чието производство беше спряно точно през 1930 г.). А публикуваното изображение в известен смисъл потвърждава връзката между Bacalar и новия прототип, който Mulliner също ще покаже в Женева, създаден по мотиви на нашумелия концепт EXP 100 GT.

Bentley Bacalar

За направата на интериора на Bacalar са използвани уникални материали. Твърди се, например, че в салона ще се появят елементи от реликтова многолистна топола, с вмъкнати в нея медни части. Освен това потенциалните купувачи ще получат заедно с автомобила комплект ексклузивни чанти.

Bacalar ще бъде оборудван с 6-литров W12 двигател с две турбини, който, например при новите Flying Spur и Continental GT развива мощност от 635 коня и 900 Нм. Той ще работи в тандем с 8-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. Предполага се, че Bacalar ще бъде по-бърз от Continental GT, който ускорява от място до 100 км/ч за 3,7 секунди.

Bentley Bacalar ще бъде предложен за покупка само на "много малък брой от най-уважаваните клиенти" на компанията. По предварителни данни тиражът на модела ще бъде ограничен до 10-12 бройки.

Снимки: Bentley

0 от 500