IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley показа уникален Continental GT W12

Моделът е създаден за състезания на лед с повдигнато окачване и гуми с шипове

Bentley показа уникален Continental GT W12

Bentley представи единичен екземпляр на Continental GT за състезания на лед, който ще стартира в състезанието в Цел ам Зее в Австрия.

Украсено в синя и черна боя, която отбелязва миналогодишния модел, подобрил рекорда на Пайкс Пийк, Ice Race Continental GT е специално адаптирано за състезанието, но е „възможно най-близо до стандартния модел“.

Състезателният модел е повдигнат за подобрен просвет и стъпва на гуми с шипове за максимално сцепление на сняг и лед. Калниците са разширени също, за да отворят място за разширената с 15 милиметра следа. Словенската фирма Akrapovic е добавила специално изработен ауспух.

Другите модификации включват добавянето на рейка на покрива, комплект лазерни светлини и чифт ски, произведени специално за Bentley от фирмата за зимна екипировка Bomber.

bentley

В салона автомобилът не се отличава много от стандартния Continental, но кожените седалки са заменени със състезателни, включително състезателни колани. Задна тръбна рамка и аварийна пожарогасителна система също присъстват на борда.

Иначе Ice Race Continental GT остава почти изцяло стандартен. Той използва същия туин-турбо 12-цилиндров двигател от топмодела с мощност 630 к.с., с който ускорява до 100 за 3,7 секунди.

В състезанието автомобилът ще бъде пилотиран от състезателя в Световния рали шампионат Кейти Мънингс, която каза: „Прекарах малко време с колата преди Коледа. Първоначално я намирах за тежка, но после се изненадах колко динамична, пъргава и отзивчива е тя“.

Състезанието GP Ice Race, проведено за първи път през 1937 г., бе възобновено през 2019-а. То включва автомобили от различни възрасти и категории и е с дължина 600 метра. Тази година то започва на 1-и февруари.

Снимки: Bentley

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500