IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley пуска прощална версия на Mulsanne

От серията 6.75 Edition ще бъдат произведени само 30 бройки (ГАЛЕРИЯ)

Bentley пуска прощална версия на Mulsanne

През тази пролет британският производител на луксозни автомобили Bentley ще свали от поточната линия последната бройка на седана Mulsanne. По този повод подразделението Mulliner ще пусне лимитирана серия на флагмана, наречена Mulsanne 6.75 Edition, от която ще бъдат направени само 30 бройки.

Числото в името на специалната серия (която  между другото, вече далеч не е първата) се отнася до работния обем от 6 ¾ литра - това е една от характеристиките на прочутия V8 двигател на Bentley, който тази година отбелязва 60 г. непрекъснато производство.

Седанът Mulsanne 6.75 Edition ще се отличава със специално черно гланцово покритие, 21-цолови джанти и хромирана оптика. За двигателя пък е подготвен черен всмукателен колектор вместо обичайния сребърен, а шефът на Bentley Ейдриън Холмарк лично ще подпише табелката с номера, на която обикновено се поставя подписът на майстора, сглобил двигателя.

Още снимки - в галерията

За интериора ще бъдат предложени четири цветови схеми, като всички от тях са съчетани със сребърни акценти върху вложките и кантовете. Освен това седанът ще бъде оборудван с уникални дизайнерски елементи, които препращат към двигателя: вентилационните дефлектори ще получат контролери под формата на капачка на гърловината за наливане на масло, часовникът ще бъде украсен с изображение на двигател, а логото на серията ще се проектира върху асфалта при отваряне на вратите. Специалният Bentley Mulsanne ще получи двигател от версията Speed, който развива мощност от 537 к.с. и 1100 Нм.


След края на производството на седана, флагманският модел на марката ще стане четиривратият Flying Spur. Официално бе потвърдено, че до 2023 г. за него ще бъде разработена и хибридна версия. Характеристиките на задвижващата система още не са обявени, но най-вероятно те ще бъдат сравними с тези на хибридния Bentley Bentayga.

Снимки: Mulliner

 

0 от 500