IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизйнер на Bentley се подигра с BMW i3

Уважавам колегите си, но този автомобил е уродлив, заяви Щефан Зилаф

Главният дизйнер на Bentley се подигра с BMW i3

През 2011 г. BMW представи концептуалния i3 и въпреки доста противоречивите отзиви за автомобила, ръководството на концерна реши да го пусне в серийно производство. Резултатът е, че в момента i3 е „най-небаварският“ модел в гамата на марката, като той продължава да предизвиква коментари от страна както на фенове, така и на хора от автомобилната индустрия.

Един от тях е главният дизайнер на Bentey – Щефан Зилаф, който в интервю за Autocar, се изказа доста остро по адрес на модела. Той поздрави колегите си от BMW за смелостта им да пуснат хечбека в този му вид на пазара, но и беше категоричен, че купувачите на i3 не правят своя избор заради външния вид на колата.

„Ако погледнем Taycan, то веднага разбираме, че това е Porsche. Ако погледнем на Tesla, техните автомобили също не изглеждат драматично. Като дизайнер се възхищавам на колегите си от BMW за работата им по създаването на i3, но ако говорите с купувачите, те ще ви кажат, че този автомобил изглежда доста уродливо“, коментира Зилаф.

Дизайнерът допълни, че първият електромобил на Bentley ще получи „много смел дизайн“, но ще светът ще трябва да почаква доста време преди неговата поява. Компанията от Крю вече представи екстравагантния електрически концепт EXP 100 GT и на роудстъра Bacalar, който излиза в ограничена серия, но все още счита, че нивото на развитие на акумулаторните батерии все още не съответства на стандартните на Bentley.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    Не е вярно, че главния дизайнер на Бентли се е подиграл с I3. Главния дизайнер на БМВ се е подиграл. И за съжаление не само с I3.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Баща ти ( преди 4 години )
    Не че това BMW ми харесва, но последните няколко модела на Бентли са убииствено грозни. Бентайгата е супер безформена, Флайнг Спър прилича на сом със отворена уста и ококорени очи. Последното Бентли с прилична форма беше Continental GT от 2005-2006 година. Така че от Бентли няма какво да се присмива.
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Гогу ( преди 4 години )
    Точно това БМВ е за предпочитане пред отвратителната Бентаяга, която е по грозна и от японските коли.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Бентяга е най урудливата кола в премиум сегмента. Няколки пъти ми се случва да видя такъв недъгав автомобил на пътя. Съвсем честно, ама първоначално все го мисля за зле тунинговано Алуди.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 години )
    BMW още през 72ра са пуснали първата им кола на ток тъйче тия от Бентли могат да си траят... А и тази кола не е била предназначена за Пазарите извън Азия и по-точно източната част,понеже повечето конглокентни марки там изглеждат така...който плаща той поръчва музиката(дизайна)!
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Бентайга дърта щайга. Присмял се на 100% карбоново купе.
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тоз младеж да каже за дизайна на баба яга / опа бентяга де /
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Присмял се хърбел на щърбел! Немска му раотЪ...
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе те Бентли не са цъфнали от към дизайн, че да се подиграват така.