IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW махна двигателя с вътрешно горене на i3

Компактният модел на баварците вече ще се предлага само на ток

BMW махна двигателя с вътрешно горене на i3

Компанията BMW се отказа от модификация на електромобила i3, която беше оборудвана с малък двигател с вътрешно горене. Моторът с обем 650 куб. см беше използван само за генератор, който зарежда батериите по време на движение.

BMW махна двигателя с вътрешно горене на i3

В края на септември баварците представиха обновена версия на i3, която получи по-мощни акумулатори. Техният капацитет в сравнение с досегашния модел беше увеличен с 19,6 кВт/ч – до 42,2 кВт/ч. Така пробегът на еектромобила нарасна с 30% и вече е 260 км. За сравнение, версията с допълнителен бензинов двигател, предлагаше около 330 км.

BMW махна двигателя с вътрешно горене на i3

Моделът BMW i3 вече ще се предлага само с електромотор със 170 к.с., а спортната му версия – i3S, е малко по-мощна, като разполага със 184 к.с. В първия случай ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,3 секунди, а във втория – 6,9 секунди. По данни на производителя стандартното i3 изминава 285-310 км с едно зареждане, а спортното – 270-285 км.

Новите версии на компактния електромобил на баварците вече са на пазара, като цената в Германия стартира от 37 500 евро.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw i3
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Стига фали тая консерва просторна и табуретка не се вместват едно в друго.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    Няма по-удобна, просторна вътре и бърза градска кола от тая. Казвам го като единственият ползвал такава сред пишещите тук.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тая сапунерка е скъпа заради карбона в нея, но интериора и бил с рециклирани материали.Интересно ми е каква ще е цената в Бг с голямата батерия. Сигурно 85000лв за тази смешка.Виждам новия лийф и хюндай йоник във Варна, но това нещо никога.
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    И и8 и и3 са тотален провал.Германци и електрички е като св.ня и духова музика.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    (като цената в Германия стартира от 37 550 евро.)Това е цената с по-малката батерия с новата не е обявено но ще е около 39К евро предвид увеличението с 1200лири на цената в Англия
  • #3
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те ги писаха електрички, за да не влязат в конкУренция с Приус, който ги отвява отвсякъде. Всъщност не са, а са си чисти хибриди на които като им свърши батерията стават лами. Както и да е продажбите показаха, че не стават. А това i3 да вземат да го оправят малко, че да заприлича на кола!
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Електрокар ( преди 5 години )
    Шевролет Волт/Опел Ампера също има ДВГ "само за генератор", но се движи предимно на гориво, т.е. - плъгин хибрид е, а не електрокар. Същото се отнася за BMW i3 с ДВГ.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Електрокар ( преди 5 години )
    Крайно време беше. "Само за генератор" нищо не означава - щом има ДВГ, много хора ще карат само на бензин.Пак повтярям - мойта дизелова барака е хибрид. Може да мине 3 метра на стартер, а ДВГ-то е за удължаване на пробега до 1000 км.