IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите електрически коли в света - и колко струват

От BMW и Tesla до Rimac и Aspark, тези машини изглеждат недостижими за бензиновите си конкуренти

Дори и най-яростните опоненти на електромобилите не могат да отрекат: когато става дума за ускорение, електрическото задвижване няма равно. Не се налага да чакате турбокомпресорите да се развъртят и оборотите да се вдигнат - просто натискате педала и се изстрелвате. Максималният въртящ момент е наличен при старта, така че не е за чудене как десетки електромобили днес дават времена от 0 до 100 км/ч, запазени доскоро само за най-скъпите хиперколи.
 
   
McMurtry Spierling, Гудууд, Макс Чилтън
Машини като феноменалната McMurtry Speirling (1.4 секунди от 0 до 100 км/ч) не попадат в класацията, защото са прототипи и не се продават свободно на пазара
  
  
А някои машини на ток дават дори и по-бързи времена - такива, които доскоро ни се струваха невероятни. Ето една селекция на най-бързите електромобили, които можете да си купите през 2023, и на каква цена. Тук са включени само модели, които вече са на пазара - няма да откриете единични прототипи като феноменалния McMurtry Spierling, или пък автомобили, които все още съществуват само на думи и картинки, като Tesla Roadster или Deus Vayanne.
  
    
Най-бързите електромобили в света през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


  
   
 

 

 

 

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До Тузара ( преди 1 година )
    Пълни глупости, имал ли си някога Кьонигсег? Карал ли си? Е тогава недей да се опитваш да убеждаваш Гост, който е карал лада, че някой автомобил е по-добър от лада!Него дори някой собственик на ferrari не може да го убеди че това е по-добрият автомобил, защото веднага ще го пита дали той е карал лада. Надали има собственик на ferrari който да е карал лада, така че по логиката на гост няма доказателства че ферари е по-добър автомобил. За Гост най-добър автомобил е неговият и никой друг!
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Тузар ( преди 1 година )
    До 7."Ферари е най готиния автомобил".Това една жена от пазара ли ти го каза?Аз харесвам Кьонигсег,чух го в метрото.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Функционална неграмо ( преди 1 година )
    До Гостенино.Чети с разбиране.Привиждат ти се ненаписани неща.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Детски психолог ( преди 1 година )
    До електрика.Малко инфантилно изказване,не мислиш ли.Бозаеш ли още?
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бензинчо ( преди 1 година )
    Когато събереш пари за Тесла,тогава пиши колко е добра.Ти си единственият който пише Лада е по добър автомобил от Ферари.Пий си хапчетата редовно,имаш нужда.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Електрика се развихри.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 година )
    И за разлика от тебе аз не твърдя че няма по-добър автомобил от лада само защото аз не съм притежавал по-добър. За разлика от тебе аз не твърдя, че дизелов, бензинов, метанов или дори водороден автомобил са лоши автомобили. Мога да изброя както предимства така и недостатъци за всеки един от тях и за мен нещата не са или черни или бели като за тебе, само заради цената. Очевидно е че щом нещо е скъпо но въпреки това има кой да го купува, значи има за какво.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 година )
    На мен когато Тесла ми е скъп автомобил казвам че Тесла е скъп автомобил и точка, а не твърдя като тебе, че е гаден, само за да се оправдавам защо не съм си го купил. Не ми влиза в бюджета и толкова. Само заядливец като тебе може да ме пита през пет минути защо не съм си купил ferrari или tesla, от работното място на което е на заплата от 8 до 17 и очевидно не може да си позволи и двете. За разлика от тебе аз мога да си позволя Тесла, но си имам бюджет за всичко и Тесла просто не влиза в него.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Тесльо Греткин, всеки си избира автомобил според нуждите и цената.На теб Тесла ти идва скъпа Това означава ли че Тесла е гаден автомобил?
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 година )
    И след твърдението ти, че Лада е по-добра от ferrari, ще затвърдиш ли казаното с твърдението че абсолютно всички автомобили в тази статия са по-лоши от lada, защото не си притежавал нито един от тях, но пък си имал няколко лади, които не били лоши автомобили.