IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите електрически коли в света - и колко струват

От BMW и Tesla до Rimac и Aspark, тези машини изглеждат недостижими за бензиновите си конкуренти

Дори и най-яростните опоненти на електромобилите не могат да отрекат: когато става дума за ускорение, електрическото задвижване няма равно. Не се налага да чакате турбокомпресорите да се развъртят и оборотите да се вдигнат - просто натискате педала и се изстрелвате. Максималният въртящ момент е наличен при старта, така че не е за чудене как десетки електромобили днес дават времена от 0 до 100 км/ч, запазени доскоро само за най-скъпите хиперколи.
 
   
McMurtry Spierling, Гудууд, Макс Чилтън
Машини като феноменалната McMurtry Speirling (1.4 секунди от 0 до 100 км/ч) не попадат в класацията, защото са прототипи и не се продават свободно на пазара
  
  
А някои машини на ток дават дори и по-бързи времена - такива, които доскоро ни се струваха невероятни. Ето една селекция на най-бързите електромобили, които можете да си купите през 2023, и на каква цена. Тук са включени само модели, които вече са на пазара - няма да откриете единични прототипи като феноменалния McMurtry Spierling, или пък автомобили, които все още съществуват само на думи и картинки, като Tesla Roadster или Deus Vayanne.
  
    
Най-бързите електромобили в света през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


  
   
 

 

 

 

0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да видим правилно ли съм те разбрал. Значи за последната година една от инвестициите ми е апартамент в слънчев бряг в кеш за 60 000 евро, по който в момента хвърлям още няколко хиляди за ремонт, като казах на гост, че ако намери такива по 20 хиляди евро ги купувам всичките, но нямам пари за Тесла? И не мога да си купя Тесла на изплащане? Имам възможност, но нямам желание. Това което си описал е бюджета на Гост. Моя бюджет за лични разходи не се влияе от приходите. До там не съм опрял!
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 20.Много ги разбираш,няма що.Бюджет е един списък от очакваните приходи и разходи за определен период от време.Щом нямаш необходимите приходи,нямаш възможност да правиш големи разходи.Няма начин да си купиш Тесла,ако не започнеш да печелиш повече."Бюджета" никога няма да ти стига.
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    От малко ви манипулират с марки, ускорения и подобни, аз лично купувам това от което имам нужда и което ще ми свърши съответната работа. Кола скъпа и луксозна се купува ако имаш подобаващ бизнес, за представителност а не от клошове с хиляда заема да ходят до Повдив за течност за чистачки.
  • #20
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 година )
    Очевидно не знаеш как да управляваш парите си щом дори не знаеш значението на думата бюджет! Точно затова работиш за пари, а парите ти не работят за тебе. Ти можеш ли да си купиш бутилка вино за 2000 лв? И аз мога, но бюджетът ми за вино в ежедневието е около 20 лв за бутилка. Толкова съм си определил. Което не означава, че като вляза в магазина имам само 20 лв в джоба и не ми стигат парите да си купя някоя от 50 лв. Точно защото нямаш бюджет, до заплата успяваш да изхарчиш всичко което имаш.
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 20 ( преди 1 година )
    Направила е, ама на картинка само. Читател...
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Милен ( преди 1 година )
    Преди 2-3 години четох ,че китайската BYD е направила кола за 1,6 сек,но да се рекламира европейското,че много скоро ще фалират.Затова няма внос на китайски,че са по добри на качество на 1/2 цена.
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Добро утро Електрика,сам си противоречиш без да се усещаш."Мога да си купя Тесла,но бюджета ми не го позволява".Какво ти позволява бюджета,детска количка от Джъмбо?Звучиш като "татко ще ми купи колело,ама друг път".Моя бюджет позволява Тойота втора употреба,за нова изобщо не си и мечтая.Снимката от терасата на апартамента в Равда за 20 к.евро не се сравнява с Тесла и половина.Успех в търсенето на Тесла за 20 к. евро.
  • #16
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Същите сте ( преди 1 година )
    И ако си купя тесла, как ще смятате че ще убедя гост че е по-добър автомобил от лада? Просто ще е моята дума срещу неговата и крайният резултат ще е същият. Няколко за за lada и незнайно защо вместо въздържал се този път против тесла. Lada печели и е по-добрия автомобил за вас. Хайде сега обаче ми обяснете логиката, защо гласувате въздържал се за ферари и против тесла? Нима отвсякъде не ви облъчват че ферари е добър автомобил и по този начин ви принуждават да си го купувате? Каква е разликата?
  • #15
    0 rate up comment 6 rate down comment
    До 8,9,10 и 11 ( преди 1 година )
    Казал го е и още как. Цитирам Гост: "Сравняваш автомобили до които не си се докосвал.Лада съм имал,дори смених няколко.За времето си беше добър автомобил.Ферари не съм карал или притежавал.Казват били най добрите.За нещо което не съм ползвал,нямам мнение." Тоест според гласуването за lada имаме няколко ЗА, при гласуването за ferrari един въздържал се, крайното решение е че лада е по-добрия автомобил за Гост и може да го промени единствено и само ако си купи ferrari. Няма доверие на никого!
  • #14
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Бензинопиецо ( преди 1 година )
    Според тебе кое вино е по-добро? От 2000 лв или от 20 лв? Ти събирал ли си някога в живота си 2000 лв на куп? А купуваш ли си вино от 2000 лв? Поне пиеш ли го в кристална чаша за 400 лв или и нея не можеш да си позволиш защото никога не си събирал дори 400 лв? Гост видя за какво през последната година съм изхарчил парите за Тесла и половина и то в кеш. А за да си купиш тесла даже не е необходимо да имаш парите накуп. Карам автомобил който като нов е струвал колкото Тесла и пия вино от 20 лв