IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите електрически коли в света - и колко струват

От BMW и Tesla до Rimac и Aspark, тези машини изглеждат недостижими за бензиновите си конкуренти

Дори и най-яростните опоненти на електромобилите не могат да отрекат: когато става дума за ускорение, електрическото задвижване няма равно. Не се налага да чакате турбокомпресорите да се развъртят и оборотите да се вдигнат - просто натискате педала и се изстрелвате. Максималният въртящ момент е наличен при старта, така че не е за чудене как десетки електромобили днес дават времена от 0 до 100 км/ч, запазени доскоро само за най-скъпите хиперколи.
 
   
McMurtry Spierling, Гудууд, Макс Чилтън
Машини като феноменалната McMurtry Speirling (1.4 секунди от 0 до 100 км/ч) не попадат в класацията, защото са прототипи и не се продават свободно на пазара
  
  
А някои машини на ток дават дори и по-бързи времена - такива, които доскоро ни се струваха невероятни. Ето една селекция на най-бързите електромобили, които можете да си купите през 2023, и на каква цена. Тук са включени само модели, които вече са на пазара - няма да откриете единични прототипи като феноменалния McMurtry Spierling, или пък автомобили, които все още съществуват само на думи и картинки, като Tesla Roadster или Deus Vayanne.
  
    
Най-бързите електромобили в света през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


  
   
 

 

 

 

0 от 500
  • #33
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 32 ( преди 1 година )
    Научи се да четеш! Рускинята дори нямаше как да дойде до България заради санкциите. Парите бяха преведени по банков път от банковата сметка в която всеки месец наемателите от другите имоти си плащат наемите. От есента досега доста месеци минаха и никой нищо не ми е проверявал. Така че си поеми дъх, изпсувай и си пожелавай нещо друго лошо на някой. Ти друго не можеш с колкото и ника да пишеш. Омраза, заядливост, да направиш мръсно на някой и злобата ти осмислят деня! Усмихни се, светът е хубав!
  • #32
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Данъчен ( преди 1 година )
    Проблемът си е твой,не на руснака.Нотариата е свързан с общинската служба и НАП.Очаквай да те потърся скоро от НАП. Плащанията над 10 000 лева са само по банков път.
  • #31
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ето го и първия дето ме плаши с данъчни! Сякаш мога да платя на руснак по банков път и да го скрия? Сещаш ли се кога ще споделя лични данни към хейтърите, които мразят всички и всичко, включително собственото си съществуване и са анти? Даже и това беше много, но исках да затворя на гост устата веднъж завинаги, да не си мисли че седя на дивана и се чудя какво да правя по цял ден. За него работа било единствено ако ходиш от 8:00 до 17 и имаш работно място и работодател. Другото не било работа.
  • #30
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти сериозно ли мислиш, че ще спомена тук адрес пред хейтърите?
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Данъчен ( преди 1 година )
    Всички сделки с имоти платени в брой, подлежат на проверка от данъчните за произход на средствата.Данъчни декларации подавал ли си,данъци за тези 60 000 евро приходи плащал ли си?Очаквай скоро да те посетят колегите,да им разкажеш как 60 000 евро са дреболия.
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Поздрави,тесльо.Давай цена и координати, налято ще ти стана клиент.
  • #27
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 24 ( преди 1 година )
    Апартамента го снимах на гост в реално време, докато също като тебе се опитваше да ми обяснява че вися на дивана по форумите по цял ден. Единият клип му го направих пет минути след като употреби думата нужник и му я написах на един картон докато снимам апартамента, а следващия път когато ми обясняваше че съм на дивана, му показах касова бележка от преди две минути, снимана на фона на една бърза зарядна станция, защото му пишех от магазина. Да не съм като вас да не мога да правя по две неща?
  • #26
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 24 и 25 ( преди 1 година )
    Вие наистина ли смятате 60 000 за огромна сума? И чак пък данъчни за такава дреболия? Само от пасивни доходи мога да докажа тази сума като този апартамент също ще ми носи пасивни доходи, а няма да си возя з****** на него, като с Теслата. Ако се върнем на бюджета, при една и съща инвестиция теслата ще стои в графа разходи, а апартамента ще стои в графа приходи. Като разпродадат руснаците, а те вече разпродадоха, цената на апартамента ще расте, а на Тесла ще пада. Коя ли е по-разумната инвестиция
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Данъчен ( преди 1 година )
    До 23.Да ти направим една ревизия за произхода на средствата?
  • #24
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ти 60 000 евро виждал ли си как изглеждат на купчина?Кога успя да ги изкараш,с висене по форумите?Няма кой да ти се върже толкова евтино.