IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързите електрически коли в света - и колко струват

От BMW и Tesla до Rimac и Aspark, тези машини изглеждат недостижими за бензиновите си конкуренти

Дори и най-яростните опоненти на електромобилите не могат да отрекат: когато става дума за ускорение, електрическото задвижване няма равно. Не се налага да чакате турбокомпресорите да се развъртят и оборотите да се вдигнат - просто натискате педала и се изстрелвате. Максималният въртящ момент е наличен при старта, така че не е за чудене как десетки електромобили днес дават времена от 0 до 100 км/ч, запазени доскоро само за най-скъпите хиперколи.
 
   
McMurtry Spierling, Гудууд, Макс Чилтън
Машини като феноменалната McMurtry Speirling (1.4 секунди от 0 до 100 км/ч) не попадат в класацията, защото са прототипи и не се продават свободно на пазара
  
  
А някои машини на ток дават дори и по-бързи времена - такива, които доскоро ни се струваха невероятни. Ето една селекция на най-бързите електромобили, които можете да си купите през 2023, и на каква цена. Тук са включени само модели, които вече са на пазара - няма да откриете единични прототипи като феноменалния McMurtry Spierling, или пък автомобили, които все още съществуват само на думи и картинки, като Tesla Roadster или Deus Vayanne.
  
    
Най-бързите електромобили в света през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


  
   
 

 

 

 

0 от 500
  • #43
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Данъчен ( преди 1 година )
    Не те плаша.Сумата 60 000 евро събрана само от наеми е много съмнителна. Апартамента в Слънчев бряг ще ти носи приходи само два три месеца през лятото.От колко апартаменти я събра,за колко години?От закуски ли икономисва?Очаквай колегите през 2023 година за пълна ревизия.
  • #42
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Хайде стига съм ти се обяснявал като ученичка. Чак съжалявам че въобще захванах темата. Хайде със здраве!
  • #41
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А бе умник ти въобще схващаш ли, че тези приходи са внесени от фирми и граждани в банковата ми сметка за да си плащат наемите? Тях трябва да търсят от къде са взели тези пари, а не мен. Всички тези наематели са с подписан договор и се плащат всички необходими такси. Фирмата ми има счетоводител, който се оправя с тези неща и на мен това не ми е работа да ги разбирам. Да не мислиш че не съм имал данъчни проверки от 1995 година насам от първото ми ЕТ? Защо мислиш че можеш да ме уплашиш?
  • #40
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Данъчен ( преди 1 година )
    Всяка банка при внасяне на пари в брой над 10 000 лева ще те накара да подпишеш декларация за произход на средствата.След 24 транзакцията се докладва от банката в НАП автоматично електронно.Ще те сдухат от проверки. Доходите от миналата година се декларират през тази година.Внимавай какво ще декларираш в данъчната си декларация, ако ги нямаш тези пари декларирани,дупе да ти е яко.
  • #39
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 36 ( преди 1 година )
    Неправилно съм се изразил. Става въпрос че съм имал парите налични, а е много близо до ума, че плащания над 10 000 лв не могат да стават кеш, а трябва да минат по банков път. Пък и ти обясних откъде са парите и са си напълно чисти. Голяма част от имотите които давам под наем са ми собственост от над 15-20 години, някои от които купени от държавата/общината. А тези които се дават на хотелски начала в airbnb и booking и т.н. са регистрирани в общината и им се плащат такси. Неизбежно е!
  • #38
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вече ти го обяснявах веднъж и не смятам да ти го обяснявам пак. Като стана въпрос за бюджет тук в коментарите, тези изхарчени 50 000 лв за баничарка в приходната или в разходната част ще влязат през всеки месец? На практика ти работиш всеки ден за баничарката, а самият ти казваш че тя работи само веднъж седмично за тебе. Пак казвам че не се заяждам и не искам да ти давам акъл дистанционно, защото не съм в твоите обувки. Просто помисли дали да бързаш да сменяш баничарката заради хорско мнение.
  • #37
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 35.Дано да е така и имаш доказани доходи.Ако нямаш ще се срещнеш с данъчните и КПКОМПИ.Срокът за давност е 5 години.
  • #36
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В пост 23 каза,платих кеш 60 000 евро.Сега се усети и промени версията за плащане по банков път.Лъжеш толкова плитко,като насроно дете майка си.
  • #35
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А ти защо мислиш, че всички наематели си плащат наема по банков път? Първо не могат да кажат, че са си платили наема, но аз не съм го отразил, защото мога да си пусна извлечение за колкото си искам месеца назад и да докажа. На някои дори фактури им се издават и си ги плащат по банков път, за да доказват разходи и да правят насрещни проверки когато и на тях им правят данъчна проверка. Така че средствата са повече от доказани и нямам никакви притеснения. Аз не съм работил за пари, а парите за мен.
  • #34
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 1 година )
    Напълно сериозен съм,ако ще го даваш под наем за лятото.Колегата не те плаши,мен за магазина ме проверяваха,сега очаквам проверка за апартамента и гаража.Разбра ли сега защо при мен всичко се купува на лизинг и кредит?За всичко си имам документи с доказани доходи и месечни вноски.После ми е по лесно пред данъчните.