IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните електромобили в България за 2022

Tesla излиза на второ място при новите. При употребяваните доминира BMW

Изминалата 2022 е била най-силната година за пазара на електрически автомобили в България, с рекордни постижения и при новите, и при употребяваните. Традиционната справка на Automedia.bg в регистрите на МВР показва 1176 регистрирани нови електромобила за 12-те месеца, което е рекордните 3.5% от общия пазар на нови автомобили (в категории M1и N1). Внесените употребявани коли на ток са още 1939. Докато общо за автомобилния пазар у нас съотношението нови-употребявани през миналата година е било едно към 5.9, при електромобилите то е доста по-добро - 1 към 1.6. В галерията под статията можете да видите кои са най-продаваните нови и употребявани коли на ток в България за 2022.
     
        
Най-продаваните електромобили в България (ГАЛЕРИЯ):


  
      

 

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 месеца )
    Аз съм 65 кг и ми е некомфортно в тая дачия, в работата имахме такава, дадоха я на един 130кг колега, питам го не ти ли е тясна, а той понеже има комплекс че е пълен ми казва : " е какво кола като кола, добре е
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 11 месеца )
    Дачийката за нищо не става, изключително тясна, може някоя по-малка жена или тийнейджъри да я карат. затова и доста има които се продават на 10к км. покарали са я, набутали са се, сега искат да се отърват докато е модерна. Поразгледах я доста за да си купя 2ра градска кола, но като лявото ти рамо е забито във вратата/гредата/ не става. UP-a е в пъти по-широк, е и цената му е по-добра.
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Бастри ( преди 1 година )
    До 22. Имам собствен бизнес , започнат с капитал от 1400 долара.20 години чаках момента за къща , коли и т.н.Когато бях на 26-27 години ми се смеха че в петък заспивах на масата в кръчмата.Е , сега не се смеят.
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 1 година )
    Имам следното питане - да изкараш пари за терен, да построиш къща, да инсталираш фотоволтаици, да купиш два нови автомобила, след това да ги продадеш и да додадеш пари за две нови електрички? И всичко това сам? Какво работиш, ако не е тайна? В бизнеса на тати ли? Защото смея да твърдя, че заплататата ми е изключително висока, вече имам над 20 години трудов стаж и не мога и да си помисля за къща (400-500к евра без фотоволтаиците) без ипотечен кредит за още 20 години. Не броим всичко останало.
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Бастри ( преди 1 година )
    До#19 Очаквах подобен коментар , защото знам селяндурското мислене на нашенеца.Отдава приоритет на визията, не на практичността.Претпочита 20 годишно БМВ вместо нов автомобил.Да ако тръгна с автомобил от класа на Нисана на дълъг път , ще си скъсам нервите и автомобила ще ме избори.Затова Спринга е за града , дневни протези до 70-80 километра.Лиифа е за уйкендни протези до 400-500 километра.Камрито е за дълъг път.Въобще не ми пука за стандарт , важното да ми е удобно.
  • #20
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Скъпи играчки за случайно забогатели ИТ-та които явно имат и много време аз губене да се занимават и със зарядни станции както и да се кланят на тяхното гуру Илон Мъск който им направи една станция и тя не е за тях, а за истинските европейци объркали се да минат от тук.
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    да ти имам стандарта дачия и нисан в гаража преди това две тойоти Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже казал Моканина и продължил да скубе бялата лястовица
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До Бастри ( преди 1 година )
    Ако всичко това е вярно соларите няма да ти ги платят , защото не отговаряш на доходите! Къщата , колата , а пък и продавания ток не отговарят на критериите за възстановяване на сумата за фотоволтаици ! Пиша това за да не се подведе някой по твоите писаници
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Каква гъща бе гьоферени.Къщата трябва да правиш проучване за тереа съседите локацията колко на ден грее слънце средно и тн.Много малко парцели отговарят ня тия критерии дали е свлачищен райион и още и още.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Бастри ( преди 1 година )
    Успех с къщата.Голям кеф е , но трябва много да се внимава в локацията.А относно соларите , изобщо не се колебай.Освен безплатното гориво , с една малка батерия от 3.6 kW къщата ми е абсолютно автономна и единствено за което се разправям с енергодружеството е кога да ми платят жълтите стотинки за произведения ток.