IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа първия си електрически седан

Модел bZ3 е за Китай и е разработен с участие на две местни фирми

Компанията Toyota публикува снимки на електрическия седан bZ3, който е е разработен с подкрепата на китайските BYD и FAW и е фокусиран върху китайския пазар. Моделът получава опросен дизайн, литиево-желязо-фосфатна батерия и минималистичен интериор. С едно презареждане седанът ще може да измине около 600 километра, а батерията му ще губи само 10% от капацитета си за 7 години.


Toyota bZ3


Вторият модел от електрическата гама bZ (Beyond Zero) е разработен от две съвместни предприятия: BYD Toyota EV Technology Co. и FAW Toyota Motor Co. Седанът bZ3 е изграден на платформата e-TNGA, като е насочен предимно към китайския пазар и ще се продава чрез дилърската мрежа на FAW Toyota.

Дължината на седана е 4725 милиметра (с 10 см повече от Corolla), междуосието е 2880 милиметра (по-голямо от Camry). Аеродинамичният коефициент на съпротивление е 0,218, което трябва да помогне за постигане на обявения пробег с едно зареждане от 600 км (според цикъла CLTC).


Toyota bZ3


Toyota все още не разкрива технически подробности, но те са описани в документите на китайското министерство на промишлеността и търговията. Известно е, че bZ3 ще бъде първият модел, който ще получи тягова батерия BYD, в която катодният материал е литиево-железен фосфат. Такава батерия след 10 години трябва да запази около 90 процента от първоначалния си капацитет, въпреки че всъщност всичко ще зависи от условията на работа.

Също така за седана е обявен комфортен петместен интериор и елемент на предния панел Digital Island (цифров остров), който визуално съчетава вертикален мултимедиен дисплей с централна конзола.


Toyota bZ3


Семейството bZ ще включва седем електрически превозни средства. Първият беше кросоувърът bZ4X, който от тази година се продава в Япония, Китай, САЩ и Европа. Семейството ще включва също компактен SUV, подобен по размери на C-HR, и субкомпактен bZ Small Crossover.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще покажат я тоа да не са измислените немци които една електеичка нямат
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    След като окрадоха Жулиета, за да сътворят безличния Аурис, гадните ж.ълтурковци, и на дизайна на Ферари посегнаха, колко и да ме е гнус да сложа в едно изречение тойота и иконата Ферари.