IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зимни или всесезонни гуми - кои са по-добри за вас?

И двата избора си имат своите плюсове. Всичко зависи от начина на ползване

Всяка година стотици хиляди български шофьори бъркат дълбоко в джобовете си, за да сменят летните си гуми със зимни.
  
  

     

     
Други стотици хиляди с удоволствие си спестяват тази инвестиция, разчитайки на така наречените всесезонни гуми. И двете групи гледат една на друга с лека насмешка и чувство на превъзходство.
Кой е прав? За да отговорим на този въпрос, нека първо припомним по какво се отличават летните, всесезонните и зимните гуми.
   
    
Летни, зимни и всесезонни - плюсове и минуси (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #35
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само да кажа, че гумите няма да помогнат особено при безотговорно шофиране.Ако се спазва дистанция и скоростта е съобразена с условията, няма проблем да се кара със всесезонни.
  • #34
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Един познат от запазна европа му сложиха зимните (където живее са задължителни) и като ги погледнах в нет-а ги рекламират като 4-сезона. Така че не тлябва да го вземате много на сериозно тоя въпрос
  • #33
    12 rate up comment 3 rate down comment
    5ьо ( преди 2 години )
    Реално всесезонните не спестяват много - ще се износят когато едните от специализираните се износят също. Там ще имаш два комплета, които така ще издържат горе долу колкото два комплекта всесезонни и ще си спестим единствено честата смяна на гуми при гумаджията. В моя случай си имам два комплекта джанти, които са със съответните сезонни гуми и през едно сменяне си ги монтирам/демонтирам сам, в другия случай - на гумаджия за реглаж и баланс
  • #32
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз като варненец си карам всесезонките. Падне ли сняг или поледица се качвам на такси. Но повечето ми приятели си имат и двата вида и си ги сменят, защото често пътуват извън града и ходят по зимни глокорти. Така че, всичко е индивидуално.
  • #31
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гумите за колата са като обувките за хората. Е, може и зимата да ходите с гуменки, но ще ви е студено на краката и ще се пързаляте на по-заледени места. Аз лично, понеже зимата не излизам извън града, където ползвам градския транспорт, зазимявам колата от ноември до март. Изключвам минуса на акумулатора и воала - свобода. Няма кола, няма грижи.
  • #30
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Иван ( преди 2 години )
    Като прочета някой да ми пише за гуми размер 195/65 15 и да се прави на разбирач и ми става лошо! Мълчете си да не подвеждате хората!
  • #29
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Жоре , гумите ,които ползваш са летни ,но за "джип" , на лек автомобил никой няма да постави такава гума за лятна!
  • #28
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    *** спортния автомобил брат, зимата с 15ки, лятото с 17ки. Муахахахаха. Последно такива цолажи имах на първата ми кола през 2000 година, една двойка GTI от 92!
  • #27
    17 rate up comment 8 rate down comment
    До 23 ( преди 2 години )
    Спортен автомобил около 200к.с.?!?!? Пич, семейното ми комби е 280к.с. До сега цолаж и ширина каквито са на СПОРТНИТЕ автомобили, при всесезонна гума не съм видиял! П.С Голф 4 с чип не е спортен автомобил!
  • #26
    16 rate up comment 1 rate down comment
    До бат Рамбо ( преди 2 години )
    В Европа много ги бърка да дадат два пъти в годината по 60 евро! Една норламана вечеря за двама в пицария! Отделно, че до сега не съм видял кола в Гегрмания от собственик да се продава без чифт джанти с летни и чифт джанти със зимни гуми! Като дойдат в Бг втория чифт отива в OLX разбира се! Не са толкова сакати да не си ги развият и завият сами тия 20 болта!!!