IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зимни или всесезонни гуми - кои са по-добри за вас?

И двата избора си имат своите плюсове. Всичко зависи от начина на ползване

Всяка година стотици хиляди български шофьори бъркат дълбоко в джобовете си, за да сменят летните си гуми със зимни.
  
  

     

     
Други стотици хиляди с удоволствие си спестяват тази инвестиция, разчитайки на така наречените всесезонни гуми. И двете групи гледат една на друга с лека насмешка и чувство на превъзходство.
Кой е прав? За да отговорим на този въпрос, нека първо припомним по какво се отличават летните, всесезонните и зимните гуми.
   
    
Летни, зимни и всесезонни - плюсове и минуси (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Специалната гума дава допълнителна сигурност и безопасност(за хора, които шофират разумно)така ,че всеки решава сам какви компромиси да прави с тях!
  • #4
    16 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Втора година карам с всесезонни гуми Nexen, оправдаха си парите,държат се не по зле от сезонните при внимателно шофиране.Липсва два пъти годишно смяна на гуми и разходи.Недостатък е може би,че на 30 -35 000км,са за смяна.Но всеки си преценя карането.
  • #3
    10 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Втора година карам с всесезонни гуми Neven, оправдаха си парите,държат се не по зле от сезонните при внимателно шофиране.Липсва два пъти годишно смяна на гуми и разходи.Недостатък е може би,че на 30 -35 000км,са за смяна.Но всеки си преценя карането.
  • #2
    4 rate up comment 36 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 2 години )
    "по магистралата със 120 км/ч" Само не ми казвай, че караш и в лявата лента като 90 процента от цър вулите. Замислямм се за всесезонни , но при 220 не знам как ще са.
  • #1
    33 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Три години и 40000 км с Кросклимат+. По време на снеговалеж съм се катерил в селата около София - Панчарево, Кокаляне, Симеоново и Бистрица. Лятото на 38 градуса по магистралата със 120 км/ч. И аз бях скептичен но ме изненадаха приятно