IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зимни или всесезонни гуми - кои са по-добри за вас?

И двата избора си имат своите плюсове. Всичко зависи от начина на ползване

Всяка година стотици хиляди български шофьори бъркат дълбоко в джобовете си, за да сменят летните си гуми със зимни.
  
  

     

     
Други стотици хиляди с удоволствие си спестяват тази инвестиция, разчитайки на така наречените всесезонни гуми. И двете групи гледат една на друга с лека насмешка и чувство на превъзходство.
Кой е прав? За да отговорим на този въпрос, нека първо припомним по какво се отличават летните, всесезонните и зимните гуми.
   
    
Летни, зимни и всесезонни - плюсове и минуси (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #55
    55 rate up comment 3 rate down comment
    Пантуди ( преди 2 години )
    Един високотехнологичен автомобил оборудван със супер качествени зимни или летни гуми и самонадеян водач е много по опасен от средностатистически автомобил с всесезонни гуми и опитен водач.
  • #54
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Бастри ( преди 2 години )
    Nkoy , купил съм 10-тина нови коли , НИКОГА нова кола не е идвала със всесезинни гуми.Последните бяха с по два комплекта гуми - лятна и зимна.
  • #53
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Кимоното ( преди 2 години )
    Зависи къде живее човек. Имам сув и 4 сезона гуми са перфектни. Предимно равно е а зимата е толкова студено че лед няма. Снегът е като прах и не се закедява а преминаващите камиони и вятъра го издухват от пътя. Така или иначе е супер досадна два пъти в годината да сменям гуми. Накрая всеки си преценява какво му е най добре. И не е католически в шиббаната Европа някой да ми казва как да си потдържам колата. Тук дори не съществува годишен преглед
  • #52
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Фастер ( преди 2 години )
    Стига с тая *** дилема!Всесезонните гуми са добри сачо за някои видове по-хард машини 4х4,в смисъла на АТ и АТ 2 !Всичко друго е глупост и важи правилото зимни и летни!Тома е мнението ми от точка на автомонтьорски опит и собственик на и броя 4х4 ,единия е за тежки терени ,другия основно скоростен е за леки до средни натовалвания извън пътя!Няма каучук или каучукова смес ,която покрива изискванията за зима и лято!
  • #51
    24 rate up comment 16 rate down comment
    Nkoy ( преди 2 години )
    Аз си карам със все сезонни гуми от поне 10г. Новите коли се продават също със все сезонни гуми....Глупости са да си сменяш гумите, особено ако караш 5-6 хиляди километра годишно.
  • #50
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Важното е да не ги държите повече от 3-4 години, защото стават опасни. Друг проблем при някои модели всесезонни е че се износват неравномерно и отиват на сметището преди да им е дошло времето
  • #49
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До #край Защо не му сложиш наистина край?
  • #48
    22 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Истинските мъже карат без гуми.
  • #47
    22 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Получавам 2-3 оргазма като чуя някой да бърка хубавите гуми с отговорното шофиране. Не, драги ми, отговорното шофиране не заменя добрите гуми. Тези неща се допълват. Дори при отговорно шофиране се случват невероятни ситуации, при които гумите са от значение.
  • #46
    19 rate up comment 8 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    На някой хора ще им трябват години да разберат че вече: 1. колите не са мерцедес и останалите. 2. всесезонни гуми има и те са точно за нормален шофьор с нормална кола в умерения климат. 3.ДВГ колите нямат бъдеще.3. че премиум не е кравешки кожи на седалките и лакирано дърво по таблото и големи бурии отзад.Някой от тях още си купуват нокия.