IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Евро 7: това ли е краят за двигателя с вътрешно горене?

11 факта, които могат да ви изяснят какво ще се случва в следващите години

"На практика това е забрана на двигателя с вътрешно горене": така реагира на бъдещия нов екологичен стандарт Евро 7 Хилдегард Мюлер, шефката на браншовата организация на автомобилната промишленост в Германия VDA.

Детайлите около следващия стандарт, който трябва да влезе в сила през 2025 година, още не са уточнени окончателно. Но е ясно, че той ще цели преди всичко драстично намаляване на емисиите на азотни оксиди (NOx) - от сегашните 60 мг/км за бензиновите двигатели и 80 мг/км за дизелите, до едва 30 мг/км за всички видове задвижване.

Може ли изобщо това да бъде постигнато с конвенционални двигатели, или ще означава поголовно преминаване към електрическо задвижване? И значат ли строгите европейски норми, че нещо подобно ще последва и за останалия свят?


11 важни неща около бъдещия Евро 7 (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #1
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Браво , хубава статия . Крайно време е да започнат да се чуват все повече гласове които изобличават зелената секта . Очевидно е че всички мерки нямат никакви екологични цели а предимно преследват тесните интереси на спонсорите на "зелените" . Ако си пробутат зелените сделки това ще бъде край на индустрията в Европа , няма да има никакъв ефект върху замърсяването и ще облагодетелства неимоверно най-вече Китай.