IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Евро 7: това ли е краят за двигателя с вътрешно горене?

11 факта, които могат да ви изяснят какво ще се случва в следващите години

"На практика това е забрана на двигателя с вътрешно горене": така реагира на бъдещия нов екологичен стандарт Евро 7 Хилдегард Мюлер, шефката на браншовата организация на автомобилната промишленост в Германия VDA.

Детайлите около следващия стандарт, който трябва да влезе в сила през 2025 година, още не са уточнени окончателно. Но е ясно, че той ще цели преди всичко драстично намаляване на емисиите на азотни оксиди (NOx) - от сегашните 60 мг/км за бензиновите двигатели и 80 мг/км за дизелите, до едва 30 мг/км за всички видове задвижване.

Може ли изобщо това да бъде постигнато с конвенционални двигатели, или ще означава поголовно преминаване към електрическо задвижване? И значат ли строгите европейски норми, че нещо подобно ще последва и за останалия свят?


11 важни неща около бъдещия Евро 7 (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
 • #42
  0 rate up comment 0 rate down comment
  Admina ( преди 3 седмици )
  Много поздрави на електричките от Админа на w124 Bulgaria!
 • #41
  0 rate up comment 3 rate down comment
  Басимайката2 ( преди 3 месеца )
  Искат притежаването на личен автомобил да стане скъп лукс ,и ще го направят!По Соца се опитваха да правят така,сега само инструментите са други,сега му викаме ЕВРО7! Не знам как Янките ще слязат от F-150 и ще се качат на Сузуки Ignis,ще настане революция!
 • #40
  1 rate up comment 0 rate down comment
  Басимайката ( преди 3 месеца )
  Виждам задаването на "микро" двигатели с обем 600 см3 без турбо с впръскване на вода в цилиндрите да намалят температурата на изгорелите газове,белким стигнат лимита за NOx-a. Малки колички за работническата класа!И големи електрически СУВове за богатите !"Ще взимаме май влака до София или новите ел.бусове-светло бъдеще!После вземаш една от бедняшките колички под наем в града!Японците карат вече такива кубчета с половин литър маторчета!Само джапанките ще измислят нещо ,някой суперхибрид !
 • #39
  0 rate up comment 0 rate down comment
  Vasil ( преди 3 месеца )
  Ами няма да произвеждат по новия стандарт. Да не би сега всички произведени коли да го спазват? Нима спортните коли или големите джипове да покриват нормите?
 • #38
  4 rate up comment 1 rate down comment
  Евроидиоти ( преди 3 месеца )
  ЕС все повече почва да прави глупости - забрани за коли с ДВГ, ваксиционни паспорти и т.н. Въпроса е до кога народа ще търпи тези тъпизми. И Великобритания в крайна сметка отново са най-далновидни - излезнаха, за да не търпят тъпимизмите на *** в ЕК, наричащи се зелени, като налагат необмислени и крайни регулации...
 • #37
  4 rate up comment 1 rate down comment
  Тошо ( преди 3 месеца )
  Както бяха достигнали върха от технологии и двигатели, ще сринат всичко с тези нови норми, аз съм Ок с електричките, но ако мога да измина поне 1000км, с едно зареждане!
 • #36
  3 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 3 месеца )
  Лошото е, че маймунките копаят и други неща от земята, дето не са били на повърхността не от милиони, а от милиарди години. И за тях ще съжаляват повече.
 • #35
  3 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 3 месеца )
  Всичките сте чели-недочели. СО2 го е имало преди много години. Няколко стотици милиони. В по-големи концентрации от сегашните. Станала е една беля (чисто природно без да се месят хората), всичко е измряло (както ще стане и сега) и СО2 отишло под земята. След това нещата се нормализирали, но едни маймуни започнали да го копаят и изпращат пак в атмосферата. Кръговрата на живота, ама в друг мащаб.
 • #34
  3 rate up comment 0 rate down comment
  Алекс ( преди 4 месеца )
  Днес по Хоризонт, цитираха Бил Гейтс, че едрият ***, замърсяват атмосферата с газове повече от самолетите, корабите, тецовете и металургията взети заедно. Начин за справяне е човечеството да намали консумацията на млечни и местни продукти, за да се намали популацията на едрият рогат ***. Като заместител, за тези, които не могат да откажат месото, ще се предлага синтетично месо https://it.dir.bg/nauka/bil-geyts-vsichki-bogati-darzhavi-tryabva-da-preminat-na-100-kam-sintetichno-meso
 • #33
  6 rate up comment 4 rate down comment
  к. к. ( преди 4 месеца )
  Престъпниците, които причислиха СО2 към замърсителите на природата, трябва да бъдат СЪДЕНИ и да лежат в затвора! Борба за намаляване на азотни, серни окиси и твърди частици - да! Но какво общо със замърсителите има СО2, когото растенията преработват в кислород, който ние, хората, дишаме? И без който хората на земята ЩЕ ИЗМРАТ...