IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

15 ключови въпроса около новия стандарт за емисиите

Най-разтърсващата промяна в автоиндустрията e факт от Нова година. Някои клиенти вече я усетиха

Обратното броене до Апокалипсиса вече започна: за европейските автомобилни производители остават едва 350 дни, преди да дойдат безмилостните нови глоби за парникови емисии. Това може да се окаже най-голямото сътресение за тази промишленост на Стария континент от Втората световна война насам.


SUV
Непрекъснато растящият SUV сегмент още повече усложнява задачата пред производителите, защото тези модели по правило са с по-висок разход от конвенционалните леки коли

Променените лимити за въглеродния диоксид на практика вече са в сила, и на базата на резултатите от тази година ще се определи кой колко ще плаща през 2021. "Новите регулации за СО2 са най-големият риск за автомобилната индустрия, откакто се помним", предупреди аналитичната компания ISI Evercore. Много потребители и дори хора от самия автомобилен сектор обаче още не са съвсем наясно какво се случва. Automedia.bg се опита да обобщи най-същественото по темата в 15 въпроса.


0 от 500
 • #20
  0 rate up comment 3 rate down comment
  анонимен ( преди 3 месеца )
  Колите само на ток! Това е.
 • #19
  3 rate up comment 0 rate down comment
  анонимен ( преди 4 месеца )
  Ами Сащ кога с техните коли миниимума е 370 гр на км. Само *** от ес...
 • #18
  8 rate up comment 2 rate down comment
  FenIX ( преди 4 месеца )
  Малоумно е да се налагат такива драконовски мерки върху бранш който допринася само с 12% към СО2 замърсяването. А останалите замърсители които изхвърлят близо 90% от СО2? Най глупавото е че ЕС дори да постигне 0 емисии на СО2 това няма да повлияе съществено парниковия ефект защото в топ 10 на най големите замърсители има само 1 държава от ЕС чиито емисии са пъти по малко от Индия, САЩ или Китай. Така че това е една малоумно самоубийствена политика на чиновниците на ЕС.
 • #17
  10 rate up comment 4 rate down comment
  Лъжи ( преди 4 месеца )
  Всичко е огромна лъга за пари! Големи учени доказаха, че глобалното затопляне е огромна лъжа! Всичко е за пари! Пожарите в Австралия замърсяват въздуха, колкото всички автомобили на планетата в режим 24/7 за над 30 год работа! Изригването на вулкан замърсява, колкото всички автомобили в непрекъснат режим на работа в продължение на над 10 години! Всичко е прах в очите, за да се продават нови технологии и да си купуваме нови автомобили!
 • #16
  4 rate up comment 2 rate down comment
  Неграмотен ( преди 4 месеца )
  *** и химиците. Правете разлика между CO и СО2. От въглеродния оксид се получава киселинен дъжд. Въглеродния двуокис го приемате с газираните напитки. Азотните съединения тровят и претворяват почвата.
 • #15
  7 rate up comment 3 rate down comment
  еко ( преди 4 месеца )
  Само в ЕС може да съществува такава идиотщина, да се третира "ГАМАТА модели на даден производител" а не всеки модел кола поотделно. По голяма глупост от това няма.
 • #14
  12 rate up comment 0 rate down comment
  Веско ( преди 4 месеца )
  От цялата работа разбрах, плащаш и цапаш.
 • #13
  14 rate up comment 0 rate down comment
  Анести ( преди 4 месеца )
  Сега ще се затварят заводи и уволняват хора. Дюшеш за Китай и китайците.
 • #12
  26 rate up comment 2 rate down comment
  анонимен ( преди 4 месеца )
  Само коментиращите под статийте на автомедия ли не разбраха , че основно замърсяването е от горенето на няколко хиляди тона ежедневно в тецовете на канцерогенни пластмаси и отпадъци внасяни от Европа срещо заплащане.
 • #11
  16 rate up comment 2 rate down comment
  до 7 ( преди 4 месеца )
  бате, азотните емисии не са вредни, щото атмосферният въздух, който дишаме, е по начало 78% азот. Вероятно имаш предвид някои азотни съединения с кислорода