fallback

10-те най-проблемни дизелови двигателя - I част

От Renault и Opel до Mazda и BMW - без да забравяме и 2.0 TDI

В последните години "дизел" стана едва ли не мръсна дума - което не е съвсем честно. Никой не се радва на гледката на стар Mercedes с отстранен филтър за твърди частици, който бълва облаци черна смрад на всеки светофар по "Тодор Александров". Но за много хора, които живеят извън големите градове и изминават сериозни дистанции всеки ден, дизелите все още си остават разумен избор за икономичен транспорт.      Ако сте си купили дизелов автомобил, за да пестите от гориво, последното, което бихте искали, е да давате постоянно пари за ремонти

Има обаче друг проблем. Автомобили, избрани заради икономичността си, трябва също да бъдат надеждни - иначе спестеното от гориво ще отива за ремонти. А на пазара има немалко дизелови агрегати, които създават проблеми с по-голяма честота от обичайната. При някои става дума за конструктивни недомислия. При други вината е на "задкормилното устройство" - те просто изискват малко по-внимателна поддръжка, а невинаги я получават. Каквато и да е причината, ето първата част от една подборка на 10 дизелови двигателя, с които трябва да се внимава повече. Втората част вижте тук.      Най-проблемните дизелови двигатели - I част (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #31
    анонимен ( преди 3 години )
    щом има проблеми значи има рено!
  • #30
    Анонимен ( преди 3 години )
    И като погледнеш на улицата - всъщност изброените двигатели са едни от най-масовите в милата ни родина. Пример от практиката ми - на един продаден бензинов Акорд /не съм почитател на Хонда, но няма спор в здравината на двигателите на този модел/ се падаха поне 10 Мазди с посочения проблемен двигател и поне толкова А4 с първите 2.0 тди, които са...май по-добре да не казвам. Нямам обяснение, но е факт.
  • #29
    До 26 ( преди 3 години )
    Колега, при В5 ги има и двата варианта- помпа-дюза и CR. Eто всички разновидности на дизел, които са слагани на модела:1.9 L AHU/AHH TDI I41.9 L AFN/AVB/AWX/AVF/AJM/ATJ TDI I42.0 L BGW/BHW TDI DPF I42.5 L AFB/AKN/BDG/BDH/BAU TDI V6
  • #28
    Някой ( преди 3 години )
    Имам Опел зафира от над 1 година 2.2DTI на 282хил. Карам го всеки ден, засега без проблем.
  • #27
    Георги ( преди 3 години )
    Проблемът на дизелите в България е че рядко се намира читав майстор,може да се изръсиш с много пари и пак да не ти свършат работа. Карам 1.9 мултиджетов двигател и предпочитам оторизиран сервиз. Работата е 36 лева на час но ти дават фактура и гаранция на ремонта или обслужването.
  • #26
    Яшко ( преди 3 години )
    Да, ти ако имаш 20 000 лв дай ги всичките за Порше Кайен (примерно, но такъв случай съм виждал на живо), пък после му сипвай крадена нафта и възможно най-евтиното масло, за обслужване да не говорим и после обяснявай, че това било *** и си е най-добре пасата от 94-та. Да, най-добре е ама коли дето да търпят такива собственици вече не правят
  • #25
    Владислав ( преди 3 години )
    Имам въпрос! Като човек които кара дизел и в частност Пасат (5) 1.9 TDI от 2002 г мислех ,че следващото поколение " Пасат -6 " 2005-2010г вече са с common rail.??? В статията чета че са и те с помпа дюза !???? А навсякаде казват че 5-ците са последните с помпа дюза ! Някой Запознат може ли да каже ? Но наистина запознат а не чул ,чел от тоя и оня !
  • #24
    Стоянов ( преди 3 години )
    Имаме служебна Мазда 6 от 2003 година с двулитровия двигател 136 к.с. до момента има навъртени 498000 км. Закупена е нова, така, че знам историята и. Това е без да се пипа нищо по двигателя, разбира се обслужване навреме, но знаете служебна кола как се кара и колко шофьори е сменила. А как набира - по добре от доста бензинави. Възхитен съм от нея.
  • #23
    No SMOGing ( преди 3 години )
    "Здравето на двигателя" ??? !!! На двигателя здравето значи... Абе вие...
  • #22
    анонимен ( преди 3 години )
    Още като видях тоя материал сутринта, ми беше ясно че тука ще падат доволно коментари - че у Бг, кой не разбира от дизел!! Сигурно Аутомедия имат неква врътка с тия коментари, то е ясно, че умишлено ги предизвикват!!
fallback
Последни