IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти препоръчват на Nissan сливане с Honda

Това е единственият начин компанията да се справи с агресията на Toyota

Експерти препоръчват на Nissan сливане с Honda

Ръководството на Nissan не бива да пренебрегва възможността за сливане с Honda, ако връзките с Renault бъдат прекратени. Това заяви анализаторът в агенция LightStream Research - Мио Като, според когото това е единственият начин компанията да се справи със заплахата, идваща от другия голям японския производител Toyota.

"В момента Toyota привлича в различни съвместни проекти по-малки японски автомобилни производители като Mazda, Suzuki и Subaru. В същото време Honda никога не се е занимавала с агресивни сливания или придобивания на други компании и сливането с Nissan изглежда немислимо. Но заради нарастващата конкурентоспособност на Toyota вероятно ще се наложи Nissan да търси нов партньор, който да замени Renault. И в Honda може би няма да са против идеята", обясни Като.

По-рано тази седмица от Nissan отхърлиха появилите се твърдения, според които компанията ще се опита да напусне алианса с Renault заради скандала с бягството на Карлос Гон от Япония. Представител на японския производител коментира единствено, че тази позиция остава непроменена.

Говорител на Honda обаче направи интересен коментар по темата, като заяви, че автомобилните производители са склонни да търсят нови партньорства с оглед непрекъснато увеличаващата се нужда от инвестиции в нови технологии. Той добави също, че в крайна сметка автомобилната индустия в Япония вероятно наистина ще бъде разделена на две групи.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 4 години )
    Разбира се това е правилно! В крайна сметка ХОНДА не е мошеническо недоразумение като рено.
  • #4
    10 rate up comment 8 rate down comment
    до номер 3 ( преди 4 години )
    Всичко, толкова са велики, че ако не продаваха все още праисторическия модел 405 в Иран, продажбите им щяха да са с 1/3 надолу.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    и кое е пропадналото на Пежо бе ***.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Соичиро ( преди 4 години )
    Очаквам Хонда гтр или Нисан тайп ар с нетърпение
  • #1
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Лий ( преди 4 години )
    Хонда, ако направят тази глупост, са луди. Хонда има перфектни резултати на трите най-големи пазара - Китай, САЩ и Япония, където реализира 82% от цялата си продукция и като излязат данните за 2019 се очаква да е изпреварила Форд и да е станала третата най-продавана марка (не компания, а марка) в света, след Тойота и Фолксваген, с над 5 милиона продажби. За какво им е да се обединяват с битата карта Нисан. Нисан да ходи в новата мегакомпания на пропадняците Пежо-Фиат-Крайслер, все отбор юнаци!