IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бягството на Гон му е струвало 50 млн. долара

Състоянието на 65-годишният топ-мениджър се е стопило с 40%

Бягството на Гон му е струвало 50 млн. долара

Богатството на бившия главен изпълнителен директор на Nissan - Карлос Гон, е намаляло с 40% от момента на арестуването му  Япония до бягството му в Ливан. В тази сума влизат и разходите на измъкването му от Токио и пътуването до Бейрут.

Гон разкрива, че е похарчил 350 000 долара само за частния самолет, с който е напуснал страната. Разходите на екипа, организирал измъкването от Япония, са около 15 млн. долара, като в планирането на операцията, което е отнело 6 месеца, както и в нейното осъществяване, са участвали 25 човека.

В крайна сметка състоянието на бизнесмена се е стопило от 120 млн. долара, които е има при арестуването си, до 70 млн. Общите загуби на Гон са около 50 млн. долара, като в тях влизат и тези 14 млн. долара, оставени като гаранция пред съда. Сумата вече е конфискувана от японските власти.

Самият Гон продължава да твърди, че е невинен и няма нищо общо с разхищаването на средства на Nissan, за което е обвинен. Той е категоричен, че не е бягал от правосъдието, а от "несправедливост и политическо преследване". Бизнесменът обещава да публикува в медиите пълната история на случилото се от ареста му до измъкването от Япония.

На свой ред ръководството на Nissan подготвя образуване на дело срещу него в Ливан, като се търси възможност за привличане на властите в Швейцария, за да може да бъдат конфискувани парите на Гон в тази страна. Японският автомобилен производител се опита да изгони бившия си шеф и от вилата в Бейрут, която е купена за 8,75 млн. с корпоративни средства на Nissan. 

Снимка: Auto.Mail

0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    системното ползване на рено води до необратими ментални и други увреждания - видно от някои коментари тук!
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти наистина не си в ред. Не зная от карането на Ренде ли е или така си се родил, но определено не те слуша главата! Толкова много лъжи си избълвал, че просто няма на къде. Всичко, което пишеш е лъжа и всеки, който иска може да провери, като пусне търсачката. Само 2 държави викаш и Франция искала да му даде гражданство, ама той се дърпа хахаха, ти си кл0ун! А да сравняваш Либия с Япония е върха на глупостта. В Коя Европа знаят, че човека е натопен? Да не е Европа съществуваща само в главата ти?
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Бягството от правосъдие означава, че се признава за виновен. От тук нататък, каквото и да се говори са само приказки на вятъра. Другото доказателство и признаване на вина от Гон е че бяга в държава, която няма съдебни споразумения с Япония. Ако искаше да си изчисти името и да докаже на света невинността си можеше спокойно да отиде в друга държава. Повечето развити в света държави имат съдебни споразумения с Япония. Ако японската съдебна система беше лоша, никой нямаше да подпише споразумение.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #6 Тоест одобряваш бягството му и кражбата, която е извършил или грешно съм те разбрал?
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Увредения от каране на Рено, години наред ни обясняваше, че Нисан е собственост на Рено. Сега ще ни обяснява, че крадеца избягал от правосъдието е невинен, а съдебната система на Япония не ставала. Е то бива да си толкова увреден, ама чак пък толкова не бива! Явно карането на Рендета, наистина води до ментални проблеми...
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Заглавието подвежда. Накрая се разбира, че не за бягствоъо му, а от задържането му насам е загубил 50млн. Ама по-добре със 70 млн. в джоба и на свобода отколкото със 120 ама в затвот.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    РЕНО.бг ( преди 4 години )
    Ай ся пак сме българе-неверци! Бащичко Гомн ней крал, него са го окрали джапанките! Че той сас собствените си джобни пъри дигна и нисана и реното, а ся как му са отплащат - сас затвор!Начи от утре сичките дилърчита на рено.бъгъ на подписка в защита на бащичкото!Дън допуснем прецедент, че току виж утре и нази осъдили за многонекачест...пардон, многокачествените рена!
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама изобщо не е крал да знаете, ама хич. Всеки беглец ще ви каже същото, че бяга не от правосъдие, а от несправедлив процес. И между другото, когато си сигурен в правотата си, никой не би дал 50 млн.за бягство. И като иска справедлив процес ми е много интересно защо бяга в Ливан, който няма правни спогодби с Япония. Защо не избяга в Бразилия или Франция примерно, които имат. Японците ще пратят документите за кражбите и да видим тогава колко е невинен тоя крадец и мошеник.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Като е откраднал ... ( преди 4 години )
    500млн кво са 50млн!?