IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Бягството на Гон му е струвало 50 млн. долара

Състоянието на 65-годишният топ-мениджър се е стопило с 40%

Бягството на Гон му е струвало 50 млн. долара

Богатството на бившия главен изпълнителен директор на Nissan - Карлос Гон, е намаляло с 40% от момента на арестуването му  Япония до бягството му в Ливан. В тази сума влизат и разходите на измъкването му от Токио и пътуването до Бейрут.

Гон разкрива, че е похарчил 350 000 долара само за частния самолет, с който е напуснал страната. Разходите на екипа, организирал измъкването от Япония, са около 15 млн. долара, като в планирането на операцията, което е отнело 6 месеца, както и в нейното осъществяване, са участвали 25 човека.

В крайна сметка състоянието на бизнесмена се е стопило от 120 млн. долара, които е има при арестуването си, до 70 млн. Общите загуби на Гон са около 50 млн. долара, като в тях влизат и тези 14 млн. долара, оставени като гаранция пред съда. Сумата вече е конфискувана от японските власти.

Самият Гон продължава да твърди, че е невинен и няма нищо общо с разхищаването на средства на Nissan, за което е обвинен. Той е категоричен, че не е бягал от правосъдието, а от "несправедливост и политическо преследване". Бизнесменът обещава да публикува в медиите пълната история на случилото се от ареста му до измъкването от Япония.

На свой ред ръководството на Nissan подготвя образуване на дело срещу него в Ливан, като се търси възможност за привличане на властите в Швейцария, за да може да бъдат конфискувани парите на Гон в тази страна. Японският автомобилен производител се опита да изгони бившия си шеф и от вилата в Бейрут, която е купена за 8,75 млн. с корпоративни средства на Nissan. 

Снимка: Auto.Mail

0 от 500
 • #15
  1 rate up comment 0 rate down comment
  Факт!-тически ... ( преди 8 месеца )
  системното ползване на рено води до необратими ментални и други увреждания - видно от някои коментари тук!
 • #14
  2 rate up comment 1 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  Ти наистина не си в ред. Не зная от карането на Ренде ли е или така си се родил, но определено не те слуша главата! Толкова много лъжи си избълвал, че просто няма на къде. Всичко, което пишеш е лъжа и всеки, който иска може да провери, като пусне търсачката. Само 2 държави викаш и Франция искала да му даде гражданство, ама той се дърпа хахаха, ти си кл0ун! А да сравняваш Либия с Япония е върха на глупостта. В Коя Европа знаят, че човека е натопен? Да не е Европа съществуваща само в главата ти?
 • #13
  7 rate up comment 3 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  Самия Факт, че Франция му предложи френски паспорт и го покани е достатъчен факт, за това какво мислят останалите за правосъдната система в Япония. В Европа мого добре знаят, че човека е натопен.
 • #12
  1 rate up comment 3 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  До #9: Партенко, партенко... Осведоми се малко, преди да разпространяваш фалшиви новини. Само 2 държави в света имат подписани споразумения за екстрадиране с Япония. Точно обратното на това, което си написал.
 • #11
  1 rate up comment 4 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  И нашите медици в Либия ли бяха виновни? И тамошния съд уж имаше доказателства, пък ги измъчваше за самопризнания. И Навални в Русия лежи законно. И арабските принцеси, които избягаха в чужбина, и те са живели прекрасно по думите на властта, нали? Всички феодални тиранични системи работят по един и същ начин.
 • #10
  6 rate up comment 3 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  Той човека много ясно си казва че не бяга от правосъдие а от липсата на такова. Прочетете малко за японската правосъдна система и за японските затвори. Водят ги най-ужасните в света. В Япония си виновен до доказване на противното. А доказването на противното е мисия невъзможна. Най-големия страх на японеца е да не го съдят. Има много инфо в нета четете. Съдят ли те в Япония си осъден, за японското правосъдие невинни няма. Това е една от държавите с най-нисък процент на оправдани в света.
 • #9
  2 rate up comment 5 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  Бягството от правосъдие означава, че се признава за виновен. От тук нататък, каквото и да се говори са само приказки на вятъра. Другото доказателство и признаване на вина от Гон е че бяга в държава, която няма съдебни споразумения с Япония. Ако искаше да си изчисти името и да докаже на света невинността си можеше спокойно да отиде в друга държава. Повечето развити в света държави имат съдебни споразумения с Япония. Ако японската съдебна система беше лоша, никой нямаше да подпише споразумение.
 • #8
  2 rate up comment 1 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  #6 Тоест одобряваш бягството му и кражбата, която е извършил или грешно съм те разбрал?
 • #7
  2 rate up comment 5 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  Увредения от каране на Рено, години наред ни обясняваше, че Нисан е собственост на Рено. Сега ще ни обяснява, че крадеца избягал от правосъдието е невинен, а съдебната система на Япония не ставала. Е то бива да си толкова увреден, ама чак пък толкова не бива! Явно карането на Рендета, наистина води до ментални проблеми...
 • #6
  4 rate up comment 1 rate down comment
  анонимен ( преди 8 месеца )
  Заглавието подвежда. Накрая се разбира, че не за бягствоъо му, а от задържането му насам е загубил 50млн. Ама по-добре със 70 млн. в джоба и на свобода отколкото със 120 ама в затвот.