IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гон обвини Nissan и властите в Япония в заговор

Отнасяха се безмилостно с мен и ме заплашваха, заяви бившият шеф на Renault-Nissan

Гон обвини Nissan и властите в Япония в заговор

Бившият изпълнителен директор на Renault-Nissan - Карлос Гон, даде пресконференция в Ливан по-малко от две седмици, след като избяга от Япония, където беше поставен под домашен арест, а прокуратурата в Токио води дело срещу него за злоупотреби и финансови машинации.

Гон беше категоричен, че японските прокурори са се отнасяли брутално и безмилостно към него, като са го заплашвали, че ще предприемат действия срещу семейството му, ако не признае обвиненията им. Той се оплака, че е бил буквално "изтръгнат" от света, в който живее и допълни, че е жертва на заговор, организиран от ръководството на компанията Nissan.

"Бях готов да се пенсионирам още преди юни 2018 г,, но в сметка приех офертата да остана и да интегрирам двете компании една в друга. Някои от моите японски приятели смятаха, че единственият начин, да се сложи край на влиянието на Renault върху Nissan, е като се отърват от мен", каза още 65-годишният бивш топ-мениджър.

"Кой беше част от този сюжет? Очевидно, Хирото Сайкава беше част от сюжета, Хари Нада и Тошиаки Онума, защото те го показаха. Но има много други хора, като Масаказу Тойода (също член на Борда на директорите), който беше връзката между Nissan и властите. Знам какво се случва и в правителството на Япония, знам и имена, но няма да ги кажа, за да не поставя в затруднено положение Ливан, където се намирам в момента", допълни Гон.

Той беше категоричен, че всички обвинения срещу него са безпочвени и са измислени от шепа безскрупулни и отмъстителни личности. Гон ще остане в Ливан, защото тази държава няма договор за екстрадиране с Япония, а официални лица са го уверили, че няма да бъде изпратен обратно.

0 от 500
  • #9
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Освобождението на Го ( преди 4 години )
    гарантирано от адвокатската кантора рено!
  • #8
    32 rate up comment 0 rate down comment
    РЕНО.бг ( преди 4 години )
    Айде ся сичките дилърчита да са мубилизиръми вав защита на бащичко Гомн! Ко допуснем прецедент утре ше почнат масово да на осъждат за некач...таковата, много-качестевните ни коли!!
  • #7
    35 rate up comment 1 rate down comment
    ххрехртрх ( преди 4 години )
    Откъде я сглобихте тая статия? Най-важното не се писали. Гледах пресконференцията, човека каза че е обвинен, че не е декларирал доход, който първо е плаващ, второ не е одобрен и най-важното не е изплатен. Това и в България го няма. Японската система е като сталинското правосъдие - разчита на царицата на доказателствата, тоест самопризнанието. Поне не са го пребивали в затвора
  • #6
    47 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Азиатщината си е азиатщина. Независимо дали става дума за Русия, Турция, Саудитска арабия или Япония. Човека им спаси компанията която имаше 20 млрд $ дългове. Направи ги с Рено номер 1 по продажби. Те за благодарност го сготвиха.
  • #5
    39 rate up comment 5 rate down comment
    Амбреажа ... ( преди 4 години )
    е марка рено! Всички му криви ама иначе той е си е най-дефектен по дефолт!
  • #4
    39 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Един *** тук, неспирно ни обяснява за японското правосъдие все едно е експерт по международно право и стъпвайки на думите на един беглец от това правосъдие. И най-закоравелият престъпник ще се оправдае, че правосъдието му е криво.
  • #3
    39 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Японското правосъдие и изключително зле! През комунистическите времена правосъдието беше по-добро, отколкото в модерна Япония
  • #2
    40 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защо има представител на клана Тойота в борда на директорите и е правителствен лобист :D Като искат да разкарат Рено, защо просто не им изплатят дяловете и толкова, както Макларън напуснаха Даймлер
  • #1
    39 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Бля, бля, бля... Как пък само ти си единственият, който се е оплакал от японското правосъдие? А, да, имало е заговор срещу теб. А някакви доказателства за това? Няма! Има бля, бля, бля и приказката за наивници, че: Знам какво се случва и в правителството на Япония, знам и имена, но няма да ги кажа, за да не поставя в затруднено положение Ливан, където се намирам в момента", допълни Гон. Тц, тц, тц Ливан щял да е в затруднено положение от приказките на този клоун. Даже и за клоун не става!