IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият шеф на Nissan иска независимост от Renault

Японската компания разработва нова стратегия, за да излезе отново на печалба

Новият шеф на Nissan иска независимост от Renault

Новият генерален директор на Nissan - Макото Учида, изложи своите идеи, които трябва да върнат добра форма на японската марка. Според него, това може да стане с извоюване на независимост от френския бранд Renault.

"Алиансът има решаващо значение за развитието на нашата компания, но ние трябва да разберем кое в него работи правилно и кой не, преди да продължим напред", заяви Учида по време на първата си голяма пресконференция, откакто е начело на компанията.

Според него, през последните години Nissan се е развивал благодарение на алианса с Renault. Той е категоричен, че съвместната работа с френската компания трябва да продължи, но без допълнително сближаване. В Nissan трябва да преразгледат своето отношение към бизнеса и към развитието на марката като цяло.

Макото Учида

"Спадът на продажбите и на приходите през последните няколко години се дължи най-вече на нереалистичните цели, които бяха поставени пред компанията от предишното ръководство", заяви Учида, визирайки бившият главен изпълнителен директор Карлос Гон.

Новият план на Nissan предвижда съкращения на 12 500 работни места по цял свят, както и преразглеждане на моделната гама за всяка отделна страна, в която се продават автомобили на марката. Предвижда се намаляване на производството от 7,2 на 6,6 млн. бройки, но в същото време ще се търси увеличение на продажбите в САЩ с 1,4 млн. единици до 2023 г.

"Най-важния стълб в стратегията ни е ръст на продажбите на новите продукти и новите технологии. Искам нашите служители да се гордеят, че работят за Nissan", каза още новият главен изпълнителен директор на компанията.

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До анонимен 6 ( преди 4 години )
    Никъде шефът на Nissan в прав текст не казва,че искат независимост.Това което си чел горе е коментар на Захариев,какво искал да каже босът.Иначе за състоянието на фирмата и ролята на Рено си прав.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До "Хайде ся", прочети малко по-нагоре и ще видиш,къде пише независимост. Преди 20+ години бяха на ръба да ицчезнат,като марка въобще от автомобилната карта,сега искат независимост. Дори в момента при Нисан не са никак добре нещата,а ако получат и желаната независимост ептен ще я окепазят и пак ще стигнат до ръба на изчезването. В тези *** японски оризови кратуни въобще не са наясно,че Нисан не е Тойота,ФВ,Рено.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хайде ся ( преди 4 години )
    И каде,по-точно се споменава за независимост???Без допълнително сближаване,независимост ли означава?!
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    assa ( преди 4 години )
    С уговорката, че не съм фен на Рено, но ако не бяха те тази дребна фирмичка нямаше да я има изобщо! Като искат независимост да вадят парите и да си откупват акцийте...мизерници...P.S.Ако Рено иска да продава на тях разбира се
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Е как това са уникално кривогледи същества.Те нямат връзка с главния мозък.добре беше когато Гон наля пари за проекта ГТР,колата си стана легенда.А тия още произвеждат чайници.Май да появат с иновативни кофи за ***.повече успех ще имат.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    доволни безработни с ( преди 4 години )
    Ще съкрати 12500 служители, а пък иска скужителите да се гордеят че работят там - интересна работа
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Звучи ми като още от същото. Предишното ръководство имаше същите идеи, и те доведоха до спад на печалбата с 99%! Не знам защо сегашното им ръководство си мисли че ще успее със същият подход с който предишното се провали. Фокусирането върху пазара в САЩ няма да им донесе очакваните резултати, щото за да ги постигнат ще трябва да свалят драстично цените, което няма да донесе очакваната печалба (не че споменаха нещо за нея)