IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон избяга от японското правосъдие

Бившият шеф на Renault-Nissan-Mitsubishi е пристигнал в Ливан

Карлос Гон избяга от японското правосъдие

Бившият главен изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi - Карлос Гон, е напуснал Япония в понеделник с частен самолет, който го е закарал в Ливан, твърдят медиите в страна. 

Според информациите, които вече бяха официално потвърдени, топ-мениджърът е избягал от Япония с помощта на свои влиятелни приятели. Гон беше арестуван през ноември 2018 г. в Токио, като получи обвинения за злоупотреба със служебно положение, взимане на подкупи и финансови машинации. Той отрича вината си, като твърди, че срещу него има заговор, организиран от бившите му колеги от Nissan и от прокуратурата в Токио.

Гон прекара 129 дни зад решетките, като в крайна сметка беше пуснат под гаранция от 9 млн. долара и до началото на делото трябваше да остане под домашен арест в дома си в Токио. Бившият шеф на Renault-Nissan-Mitsubishi остана без паспорт и трябваше да носи гривна за проследяване, поставена на крака му. Въпреки това, той е успял да напусне Япония и се е завърнал в Ливан (Гон е роден в Бразилия, но има френско и ливанско гражданство).

Засега липсват официални коментари за случилото се, като информациите в медиите са противоречиви. Според  Wall Street Journal, от известно време Гон не е под домашен арест, но изданието не може да потвърди дали той е напуснал Япония с разрешението на властите или е избягал наистина, тъй като не вярва в справедливостта на местното правосъдие.

Снимка: Bloomberg

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Явно е твърде важен за света, за да оставят японци да го държат в клетка...
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не знам кой е ВАГоне, факт е че в Япония ако те съдят си винаги виновен. А дали им е ниска престъпноста, само се сети за Якудза, за която се знае че държи политици, банки, наркотици, *** имат си легални публични домове, нещо което и у нас няма и имат огромен бизнес в Япония, вяроятно якудза е в тия 3 процента, които успяват да се спасят.
  • #3
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Чети ***, чети, Нюо не избирателно, а всичкото чети! Това, че някакъв сулю, като теб не вярвал на японския съд не значи, че съдебната им система не е добра. Цял свят им вярва и са се доказали, като една от най-добрите съдебни системи, а форумната мишка *** не им вярвал. ***! Сигурно вярваш в нашата съдебна система на която никой по света не вярва и в избора на гл.проглокор единствен кандидат вярваш. Сигурен съм, че и в Дядо Коледа вярваш!
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 ***, а прочете ли в Уикипедията, че Япония е една от най-правовите държави в света с една от най-добрите съдебни системи и с една от най-ниските престъпности в цял свят. Там престъпленията са изключителна рядкост. А прочете ли, че досъдебното производство работи перфектно и щом нещата са стигнали до съд, значи са събрани достатъчно доказателства за вината ти. Там ходенето на съд и оправдателните присъди не е национален спорт. Започнат ли да те съдят значи имат доказателства да го правят
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    че те съдиите в япония да не са гнили ябълки като в другите държави подкупни и върху които може да окажеш влияние