IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сваленият шеф на Renault-Nissan заплаши да каже "цялата истина"

Карлос Гон дава пресконференция на 11 април, за да отговори и на подготвяните нови обвинения

Арестуваният шеф на алианса Renault-Nissan Карлос Гон предупреди, че се подготвя да каже "цялата истина" на пресконференцията, която ще даде на 11 април. Гон направи анонса чрез новосъздадения си акаунт в Twitter малко след като стана ясно, че японската прокуратура подготвя нови обвинения срещу него.

Карлос Гон


Гон, архитектът на съюза Renault-Nissan и един от най-влиятелните бизнес лидери в света в последните десетилетия, бе арестуван в Токио на 19 ноември по обвинения в служебни злоупотреби, дошли от вътрешен източник в Nissan. Оттогава на няколко пъти прокурорите променяха или добавяха обвинения, за да го задържат в ареста - нещо, което японското законодателство позволява, за разлика от европейското или американското.

"Подготвям се да кажа цялата истина за това, което се случва", писа Гон в Twitter, а социалната мрежа потвърди, че акаунтът е автентичен.

Последната информация от Токио е, че прокурорите готвят ново обвинение заради плащания към дилъра на Nissan в Оман, които според тях в крайна сметка отишли в лични сметки на Гон. Адвокатите на мениджъра категорично заявиха, че това не отговаря на истината и че нито Гон, нито семейството му са се облагодетелствали по какъвто и да било начин от трансферите.

Атаката срещу Гон дойде точно в момента, в който той се подготвяше да слее окончателно Renault и Nissan - ход, срещу който бяха и японската компания, и японското правителство. Свалянето на влиятелния мениджър бе добре посрещнато и от властите във Франция, които от години водят битка срещу него, за да увеличат влиянието си в Renault.

Удивителната история на Карлос Гон: вижте филма на КОЛЕЛА след срещата ни с него през 2015 във Франкфурт:

 

 

 

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Рендетата за правят както вятъра! Полудържавна перачница са и нищо повече. Без Нисан и френската държава да са се отекли отдавна в канала, където всъщност им е мястото. Факт!
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Минаващ ( преди 5 години )
    Гон е просто бушон японцоте са глупави че удариха по него Франция никога няма да им продаде Рено а Гон не е французин той е ливанец.На французите не им пука за него!
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Добре бе като на Нисан не им аресва с Рено да се изнасят що не се махат.Истината е че ислат да купят Рено но това никога няма да стане защото Френската държава е гарант за работни места.А Нисан в Европа продават по-малко и от Лада.Инфинити вече се изнесоха никой не ги купува!
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Локо СФ ( преди 5 години )
    Неслучайно американците им изпрадкаха две атомки знаеха какви дребни зли хорица са.А ние им надраскахме монумента как си требе на жълтурите.
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    "Гон "спасителя" за благодарност ще изкара остатъка от живота си в японски затвор". - толкова ганьовски наивитет само в едно изречение ...
  • #6
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Цялата истина е... ( преди 5 години )
    че рено пере и препира френски държавни пари, а Нисан се занимава с производството на коли!
  • #5
    6 rate up comment 23 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    само увредените от системно ползване на рено и съответните пишман-дилърчита все още живеят с илюзията, че държавните пари на Франция са "спасили" гиганта Нисан!
  • #4
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо Лошо Гoвнoшо ( преди 5 години )
    Ако не беше това човече Нисан щяха да са история а жабарите щяха да са точно там където са и сега.Ама ти понеже си 15 годишен дpиcльo няма как да знаеш как бяха цъфнали и вързали в началото на 20-ти век Нисан. Тогава още си бил в бобките на тати.
  • #3
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Цялата истина за жабарите е, че паразитират на гърба на Нисан!
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    има 98% успеваемост японската проглокатура (не е същото като съдебна система). И я има, защото уж демократичните им закони позволяват да държат някого месеци в затвора и после да не му повдигнат обвинение, ако преценят, че доказателствата им не са достатъчно убедителни за пред съда. Чудя се как нашите тука цаци и цеци не са го въвели тоя челен опит