IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сваленият шеф на Renault-Nissan заплаши да каже "цялата истина"

Карлос Гон дава пресконференция на 11 април, за да отговори и на подготвяните нови обвинения

Арестуваният шеф на алианса Renault-Nissan Карлос Гон предупреди, че се подготвя да каже "цялата истина" на пресконференцията, която ще даде на 11 април. Гон направи анонса чрез новосъздадения си акаунт в Twitter малко след като стана ясно, че японската прокуратура подготвя нови обвинения срещу него.

Карлос Гон


Гон, архитектът на съюза Renault-Nissan и един от най-влиятелните бизнес лидери в света в последните десетилетия, бе арестуван в Токио на 19 ноември по обвинения в служебни злоупотреби, дошли от вътрешен източник в Nissan. Оттогава на няколко пъти прокурорите променяха или добавяха обвинения, за да го задържат в ареста - нещо, което японското законодателство позволява, за разлика от европейското или американското.

"Подготвям се да кажа цялата истина за това, което се случва", писа Гон в Twitter, а социалната мрежа потвърди, че акаунтът е автентичен.

Последната информация от Токио е, че прокурорите готвят ново обвинение заради плащания към дилъра на Nissan в Оман, които според тях в крайна сметка отишли в лични сметки на Гон. Адвокатите на мениджъра категорично заявиха, че това не отговаря на истината и че нито Гон, нито семейството му са се облагодетелствали по какъвто и да било начин от трансферите.

Атаката срещу Гон дойде точно в момента, в който той се подготвяше да слее окончателно Renault и Nissan - ход, срещу който бяха и японската компания, и японското правителство. Свалянето на влиятелния мениджър бе добре посрещнато и от властите във Франция, които от години водят битка срещу него, за да увеличат влиянието си в Renault.

Удивителната история на Карлос Гон: вижте филма на КОЛЕЛА след срещата ни с него през 2015 във Франкфурт:

 

 

 

0 от 500