IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти препоръчват на Nissan сливане с Honda

Това е единственият начин компанията да се справи с агресията на Toyota

Експерти препоръчват на Nissan сливане с Honda

Ръководството на Nissan не бива да пренебрегва възможността за сливане с Honda, ако връзките с Renault бъдат прекратени. Това заяви анализаторът в агенция LightStream Research - Мио Като, според когото това е единственият начин компанията да се справи със заплахата, идваща от другия голям японския производител Toyota.

"В момента Toyota привлича в различни съвместни проекти по-малки японски автомобилни производители като Mazda, Suzuki и Subaru. В същото време Honda никога не се е занимавала с агресивни сливания или придобивания на други компании и сливането с Nissan изглежда немислимо. Но заради нарастващата конкурентоспособност на Toyota вероятно ще се наложи Nissan да търси нов партньор, който да замени Renault. И в Honda може би няма да са против идеята", обясни Като.

По-рано тази седмица от Nissan отхърлиха появилите се твърдения, според които компанията ще се опита да напусне алианса с Renault заради скандала с бягството на Карлос Гон от Япония. Представител на японския производител коментира единствено, че тази позиция остава непроменена.

Говорител на Honda обаче направи интересен коментар по темата, като заяви, че автомобилните производители са склонни да търсят нови партньорства с оглед непрекъснато увеличаващата се нужда от инвестиции в нови технологии. Той добави също, че в крайна сметка автомобилната индустия в Япония вероятно наистина ще бъде разделена на две групи.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #15
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    честно казано не съм вярвал, че карането на рено може да доведе до толкова необратими последици. много си зле момче. вземи се поспори малко, че ставаш за смях. още повече че за умрялата марка рено не става въпрос а за други 2 марки които са доста по добри.
  • #14
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    когато ползваш системно рено уврежданията са необратими, а увредения дори не се усеща ... до неизбежния край!
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Чета! Задавам още веднъж въпросът кога Нисан е фалирал. Година, дата? Дай и за теста на Тойота, че фантазията ти май много развинтена ще излезе.
  • #12
    11 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Я припомни в коя година Нисан е фалирал, че нещо не се сещам! Продължаваш да ръсиш тАпотии на кило и чак не се усещаш колко си ограничен и увреден от каране на Ренде! Къде е тоя тест дето са сравнявали Аурис хибрид и нехибрид и са имали един и същи разход на гориво. Къде да го гледаме? Май и това е от поредицата фантазии и откровени лъжи. Ако имаше малко обща култура и понятие от хибриди щеше да знаеш защо слагат метал-хидридни батерии и защо са по-добри. Какво за турската сглобка? Кажи!
  • #11
    13 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти счупи тАпомера бе. Направо го строши целият. По-голяма тАпня не бях чувал скоро: Нисан са по-добре благодарение на Рено, хахаха направо ми оправи вечерта. Не се бях смял така скоро. :)))) За карането на Гоуф знам, че е диагноза, но не знаех, че и карането на Рено уврежда толкова сериозно мозъка.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До №9 ( преди 4 години )
    Moля вземете си хапчетата...
  • #9
    21 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Увреденият от каране на Рено налази статията. Карай си Рендетата и не се занимавай с Нисан! Японците ще се оправят, но Рендетата никога. Винаги ще си останат в дъното по качество и надеждност, където им е мястото. От полудържавна перачница друго не може да се очаква. Най-добре е да се обединят двете държавни перачници Рено и ВАГ, за да са на едно място бо-клу-ци-те!
  • #8
    24 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #7 Да не говориш за ВАГ случайно? Нещо си объркал статиите. ВАГ са не само безхаберници, а и най-изпечени мошеници. Доказано!
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Мисля, че ще бъде доста добро нещо, ако двете компании се слеят, защото с нарастващото окрупняване и заплахата от Китай, трудно по-малките ще оцелеят. Всъщност освен Нисан и Хонда в съюза ще бъде и Мицубиши, защото Нисан купиха доста акции от тях. 40 или 50 % нещо такова. Та тези 3 марки заедно ще могат да се справят с предизвикателствата. За Хонда ще е добре, защото са силни навсякъде по света, но не и в Европа. С Нисан ще успеят предполагам да пробият на този пазар, а Нисан в САЩ и другаде.
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    до #3 ( преди 4 години )
    ми например все още се борят с откриването на топлата вода - задвижването 4Х4, като прасе с тиква!