IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Xiaomi се захваща с коли

Производителят на смартфони ще си партнира с FAW

И Xiaomi се захваща с коли

Китайската компания Xiaomi (Сяоми), която е сред най-големите в страната в производството на смартфони, компютърна техника и домакински уреди, също реши да се пробва на автомобилния пазар. Трябва да се отбележи, че това не е първата компания, която разширява обхвата си на дейност и започва да произвежда автомобили. Примерите са много, а вчера на изложението CES в Лас Вегас Sony показа концептуален електромобил.

В начинанието си Xiaomi планира да си сътрудничи с компанията FAW, която е специализирана в производството на кросоувъри. Съвместният SUV ще се произвежда под бранда Redmi, чието име носят част от гамата смартфони на компанията (другата е Mi). По-рано двете фирми имаха общи проекти. Гласовият асистент на Xiaomi например, беше инсталиран в кросоувъра FAW Pentium T77 (на снимките).

FAW Pentium T77

Засега не е ясно кога ще започне производството на автомобила на Xiaomi. Първоначално обаче се очаква той да се продава само на китайския пазар, посочват местните медии.

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 4 години )
    Виждам големи разбирачи всички тук. Все пак не си купивайте "шаоми". Никой не ви задължава.
  • #4
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И какъв лазерен проектор имат Xiaomi, че нещо не съм много в час с тази марка? Кажи модел и дай да го сравним с един модел на Sony VPL-VW760ES! Изобщо ще намериш ли модел, който да се доблизи до модела на Sony? Поне мъничко да се доближи разбирачо на китайските неща!
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    До номер 1 ( преди 4 години )
    Свиквай, а иначе виж първо какъв лазерен проектор имат Xiaomi и пак си помисли за Сони. Скоро време всички коли ще идват от Китай, останалите ги чака тежката съдба на Нокия. То те и сега там се правят голяма част, ама има *** които си мислят, че Мерцедеса им го сглобяват на ръка в Германия.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Подходящо избран наситено жълт цвят.
  • #1
    5 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Лелееее, вече куцо, кьораво и сакато взе да прави коли. То не, че има нещо лошо, но малко ми идва в повече. Хайде Сони, как да е. Те са огромна компания, имат банки, застраховане, батерии, електроника и каквото се сетите в портфолиото си и имат потенциал, ама Ксиоми ми се виждат доста несериозни да го правят. Все едно в кварталната баничарница да обявят, че започват да строят жилищни блокове. Горе-долу е същото. А и като им знам телефоните на тия...