IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците показаха с какво ще се борят с Rolls-Royce и Maybach

Новото поколение на седана H7 излиза в 3 версии на мощност

Китайците показаха с какво ще се борят с Rolls-Royce и Maybach

Преди година концернът FAW обяви, че възобновява производството на марката Hongqi. Според плана на китайския производител, за 2 години трябва да бъде променено всичко - от платформата до оригиналния стил и позиционирането. А сериозността на тези амбиции трябваше да бъдат потвърдени от пълноразмерен макет на концептуално купе, която напомня Vision Mercedes-Maybach 6. 

Прототипът демонстрира новия дизайн на марката, който се подчетана от U-образната решетка на радиатора и тесните фарове. Заедно с това беше обявен и отказ от досегашната емблема, както и създаване на модулна платформа FME и технология за автономно движение.

Hongqi H7

Според новата стратегия  на FAW, до 2025 г. компанията ще представи 15 електрифицирани автомобила и два с двигатели с вътрешно горене, като ще повиши продажбите си първоначално до 100 000, а след това и до 300 000. 

Всичко това стартира с първия масов модел, построен на новата платформа. Това е второто поколение на седана H7, като в интернет се появиха изображения на автомобила, който е в стила на вече показаните купе и кросоувъра. 

Hongqi H7
Hongqi H7

Засега няма официални сведения за техническото оборудване, но според информациите до момента, H7 ще получи турбомотора с 4 цилиндъра 4GC20TD в три варианта на мощност. Двигателят ще работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Снимки: FAW

0 от 500