IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Червеното знаме на електромобилите вече е на конвейера

Цените на кросоувъра Hongqi E-HS3 стартират от 38 000 долара

Червеното знаме на електромобилите вече е на конвейера

Преди две години концернът FAW започна да трансформира номенклатурната марка Hongqi („Червено знаме”), под която се произвеждаха лимузини за управляващите страната. В крайна сметка тя се превърне в премиум-бранд за богатите китайски потребители, като вече пусна няколко модела на пазара. Марката продължава своето развитие и вече започна да произвеждаи електромобили.

05-2

Първият от тях е кросоувърът Hongqi E-HS3, който беше представен през пролетта, а сега вече е на конвейера. Той не представлява електрическа версия на съществуваща машина, а самостоятелен модел. И е най-компактният автомобил в историята на бранда Hongqi. Дължината му е 4490 мм, широчината – 1874 мм, а височината – 1613 мм, което на практика повтаря VW Tiguan. Все пак немският кросоувър е с по-голямо междуосие - 2750 мм срещу 2677 на китаеца.

02-2

Дизайнът на електромобила е в стила на стандартните бензинови модели на марката Hongqi. Акумулаторните батерии са поставени под пода, а задното окачване е независимо. Електромотор има само на предната ос, като неговите характеристики не впечатляват особено – мощност от 155 к.с. и 340 Нм въртящ момент. Максималната скорост е 160 км/ч. Батерията също е скромна – 54 кВт/ч, които по документи трябва да стигнат за 390 км пробег, но реално кросоувърът изминава не повече от 250 км.

02-4

Електромобилът предлага кожен салон и електрическо подгряване на предните седалки. Има три екрана – един за приборите и два за информационно-развлекателната система. В оборудването влизат още климатик и стъклен покрив, а се очаква скоро моделът да получи и автопилот, разработен съвместно с друга китайска компания - Baidu.

02-3

Стартовата цена на Hongqi E-HS3 в Китай е 38 000 щатски долара. В компанията са си поставили за цел през 2020 г. да пуснат на пазара и електромобил с пробег 600 км. Плановете на марката предвиждат пускането на общо 15 модела на ток до 2025 г.

Снимки: Autoreview

 

0 от 500