IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци отмъкнаха топ-дизайнер на Rolls-Royce

Джайлс Тейлър ще работи върху моделите на марката Hongqi

Китайци отмъкнаха топ-дизайнер на Rolls-Royce

Китайският концерн FAW обяви привличането на вече бившия главен дизайнер на Rolls-Royce – Джайлс Тейлър. На новото си работно място той получи две длъжности наведнъж - глобален вицепрезидент по дизайна и креативен директор. Британецът ще работи в новия дизайнерски център на китайската компания в Мюнхен, Германия.

Китайци отмъкнаха топ-дизайнер на Rolls-Royce

Основната задача на Тейлър е разработката на новия фирмен стил на премиум-марката на FAW – Hongqi („Червено знаме”). Под този бранд от 1958 г. в Китай се произвеждат лимузините за партийния елит. През 90-те години Hongqi започна да прави коли за средния ешалон от държавни служители, а през 2013 г. показа седана H7, който е първият модел на новия премиум-бранд. Той бе последван от лимузината L5 и от построения на базата на Mazda6 седан H5. Предстои излизането на два кросоувъра – HS7 и електрическия E-HS3.

От FAW допълват, че Джайлс Тейлър ще контролира внедряването на „международна филосовия на дизайна” при създаването на други продукти на концерна, в това число и на превозни средства със системи за автономно управлевие.

Китайци отмъкнаха топ-дизайнер на Rolls-Royce

Своята кариера Тейлър стартира в PSA Peugeot Citroen, а през в 1997 г. преминава в Jaguar, където под неговото ръковдство са разработени моделите XJ и XK. През 2011 г. той започва работа в Rolls-Royce, където година по-късно е повишен в главен дизайнер. Именно Тейър създава концепта Vision Next 100, лимузината Phanthom VIII (на втората снимка) и първия всъдеход в историята на марката Cullinan. През юни той напусна британския производител.

Китайци отмъкнаха топ-дизайнер на Rolls-Royce

Малко преди това FAW представи новата си стратегия са развитие на марката Hongqi, която се олицетворява от концептуалния модел E-Jing GT (на третата снимка). Това е купе, комбиниращо стила на луксозните модели на Bentley, Mercedes-Maybach и Rolls-Royce.

Снмики: Autonews

Тагове: rolls-royce hongqi faw
0 от 500