IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Xiaomi се захваща с коли

Производителят на смартфони ще си партнира с FAW

И Xiaomi се захваща с коли

Китайската компания Xiaomi (Сяоми), която е сред най-големите в страната в производството на смартфони, компютърна техника и домакински уреди, също реши да се пробва на автомобилния пазар. Трябва да се отбележи, че това не е първата компания, която разширява обхвата си на дейност и започва да произвежда автомобили. Примерите са много, а вчера на изложението CES в Лас Вегас Sony показа концептуален електромобил.

В начинанието си Xiaomi планира да си сътрудничи с компанията FAW, която е специализирана в производството на кросоувъри. Съвместният SUV ще се произвежда под бранда Redmi, чието име носят част от гамата смартфони на компанията (другата е Mi). По-рано двете фирми имаха общи проекти. Гласовият асистент на Xiaomi например, беше инсталиран в кросоувъра FAW Pentium T77 (на снимките).

FAW Pentium T77

Засега не е ясно кога ще започне производството на автомобила на Xiaomi. Първоначално обаче се очаква той да се продава само на китайския пазар, посочват местните медии.

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #14 абе ти някакъв психопат ли си ? Нямам нищо общо с човека с лазерните проектори.. но съм сигурен че имат и са добри. Болен човек си ти, с комплекси - не е лесно за лечение...
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    гост ( преди 4 години )
    Xiaomi (Сяоми) - как се пише ? В ютубето казват че е шаоми , ама от къде на къде КС става Ш не ми я ясно , не знам английски.Както и на интел процесорите XEON не били ксеон а били зиън от къде го извъртяха не знам?
  • #13
    0 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Продължаваш да се обясняваш, като ученичка китайско фенче. Отговори за лазерните проектори, като започна за тях темата и после ще ти кажа и за телефоните. Нека бъдем последователни в това, което се разисква, а не да подскачаш от продукт на продукт и да се правиш на големият богаташ с различни имена. Толкова си плитък и елементарен, че си нямаш на идея просто. Ако можеше да се погледнеш отстрани, щеше да се ужасиш от себе си. Както и да е дай за лазерните проектори!
  • #12
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до 1 - май въобще нямаш идея колко са големи xiaomi и колко са силни на китайския пазар (който е многократно по-голям от европейския). Сравнението с баничарница е чиста проба профанизъм..
  • #11
    16 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Xiaomi ако спазват същата линия цена/качества - колите ще са им хит както и телефоните... почти не съм срещал човек да се оплаче от mi телефон. За снобарите - е, все някой трябва да пълни гушките на сони, епъл и т.н..
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Като №6 ( преди 4 години )
    И аз като 6 имах HTC One M8 почти 6 години, но при последното му изпускане (иначе телефона е имал повече от 100 изпускания за целия му живот) спря слушалката. И аз като него смятам, че някаква слава на дадени марки (Sony, Samsung,... и т.н.) не им прави по-качествени продуктите. Затова само времето ще покаже какви ще излезнат колите на Xiaomi.
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 6: Имам от 7г HTC One M7 - вход за слушалки, инфраред порт, радио, истинска оптична стабилизация, NFC, стерео колонки и т.н. И е още с оригиналната батерия държи по 2 дни. Брат ми има Galaxy Note и вече смени 4 батерии. Всеки месец мога да си купувам последния айфак и това да не ме притесни финансово изобщо. Личи си какъв снобар измисляк си.
  • #8
    3 rate up comment 12 rate down comment
    До: #6 ( преди 4 години )
    Кажи за лазерните проектори и не се прави на друг, защото много добре се вижда, че си същия "разбирач".' А колкото до смартфоните, никой не те пита какво ще си купуваш и едва ли някой го интересува какъв *** си. А за смартфоните, които си ги влачил по 5 годинипо-добре не го разправяй на никой, че и гаргите ще ти се смеят! Само се чудя колко ли трябва да си изпаднал, за да носиш смартфон 5 г. Все още не познавам такъв човек. Колата ти(ако имаш) нов внос на 20 г.ли е или на повече?Печка нали?
  • #7
    0 rate up comment 10 rate down comment
    ( преди 4 години )
  • #6
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Макариченков ( преди 4 години )
    Първият ми смартфон беше Сони, ползвах го 5 години без проблем, после си взех Самсунг след няколко месеца ще направи и той 5 години безпроблемно ползване. От един месец си търся телефон и съм изчел и изгледал много, и новият ми телефон ще е Шаоми (xioami). Няма по-Добър телефон цена-качество на пазара, за половината от стойността на един Самсунг или Сони ще си взема Шаоми със същия процесор повече рам памет и сравнително Добър дисплей и камера. Така, че не ги отписвам китайците, и при колите.