IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sony също направи електромобил

Концепуалният Vision-S разпознава хора и предмети извън колата

Sony също направи електромобил

Изложението за потребителска електроника CES-2020 в Лас Вегас традиционно е сред местата, на които може да се видят различни разработки в областта на мобилността. Сред изненадите тази година е първият автомобил на компанията Sony, който засега е само концепция.

Машината се нарича Vision-S и разполага с 33 датчика, сред които радари и лидари, благодарение на които може да открива и разпознава хора и предмети, намиращи се извън автомобила. В салона са поставени датчици ToF, които правят същото в самия автомобил, а от компанията уточняват, че всички системи при модела отговарят на автономност от второ ниво.

Sony Vision-S

Интериорът на електромобила на Sony се отличава с изобилие от екрани. Има огромни информационно-развлекателни дисплеи на подглавниците на предните седалки, а също така и панорамен тъч-скрийн на приборния панел. Списъкът допълват специални екрани, които в реално време предават картина от камери, вградени във предната част на автомобила.

Друга особеност на Vision-S е системата "360 Reality Audio", която е разработка на Sony и гарантира идеална акустика в салона на колата. Колоните са вградени в седалките на автомобила, който впрочем е изграден на платформата EV на производителя на резервни части и оборудване Magnа. За създаването на машината Sony е ползвала помощта на компании като BlackBerry, Bosch, Qualcomm, NVIDIA, Continental, HERE, Elektrobit, Gentex Corporation, ZF и Benteler. 


Още снимки - вижте в галерията.

Задвижването на електромобила е поверено на два електромотора със съвкупна мощност 200 кВт. Те осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди, като и развиване на максимална скорост от 239 км/ч. Не се съобщава обаче какъв ще е пробегът на колата, както и дали тя някога ще се появи в серийно производство.

Снимки: The Verge, Sony

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сепуко, вземи си направи едно харакири, че наистина си много зле. Отдавна знаем, че от автомобили нищо не разбираш, но много държеше да се покажеш, че и от снимачна техника също не чуваш петлите. До сега Сони били на червено, пусна явно търсачката, видя, че са така само в твоята глава и взе да се изплъзваш, като плу-жек с номера, че са били бледа сянка на това, което са били. Ако не искаш харакири, поне сепуко си направи, за да не мъчиш хората около теб!
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    1232 ( преди 4 години )
    Чакаме и Indesit да пусне нов автомобил.
  • #8
    2 rate up comment 12 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Сони са бледа сянка на това , което бяха.За фотоапаратите да кажа, Канон и Никон са няколко обиколки напред.А колата има е направена от европейски производители, само прочетете.
  • #7
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ако $17 млрд за една компания според теб означава да са на червено се питам какво ли е да са на зелено? Изобщо не си в час! Вземи малко прочети и се запознай в какви сфери работят и колко са напред хората. Едни от най-добрите безогледални да не кажа най-добрите фотоапарати са техните. Невероятна техника, матрици, качество, оптика, обективи. Започнаха от нищото и ударуха големите в земята. И на всичкото отгоре са най-продаваните. Ама какво ли да ти обяснявам, като си бос по темата.
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до: #4 ( преди 4 години )
    Това за червеното от ЕЖК ли го знаеш или сам си го измисли? Я пусни търсачката и ела пак да разправяш, как Сони били от години на червено! А това, че са направили прототип не е никак лошо. Колата впечатлява! За мен е без забележки. Дано някой от японските автопроизводители да обедини сили със Сони и да направят нещо добро на атрактивна цена. От това , само потребителите ще спечелим. в момента само Тесла предлагат добри електрички. Трябва и други да предложат още по-добри, за да паднат цените.
  • #5
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    че те сони са ширпотреба в аудио и визиалните продукти нещо като фолксваген при автомобилите
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    младен ( преди 4 години )
    За МОНИ мога да кажа само едно - ДА ГО Д...ТСтрашни *** са почнали да правят. Дизаин да, ама качество ИОК
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    едно е да проектираш прототип, друго е да го произведеш като сериен автомобил, трето е да го продадеш на печалба, четвърто е да осигуриш сервизна инфраструктура за следпродажбена поддръжка...не ми се вярва целта на Sony да е да извърви този пълен с бодли път...а и фирмата е на червено от дълги години...най вероятната им цел е да продадат печелившо този проект на някой голям автомобилен производител...
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Супер изглежда и отвън и отвътре. Свиквайте, традиционните играчи вече сериозно заплашени от високотехнологични производители на електроника и софтуер. Със сигурност ще видим автомобилни компании да потънат, като Нокия например, след лоша адаптация към времето.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    кой не поиска - не си направи...