IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайско копие на Mercedes GLS се оказа по-скъпо от оригинала

Всъдеходът Beijing BJ90 е създаден от китайската BAIC и германската Daimler

Китайско копие на Mercedes GLS се оказа по-скъпо от оригинала

От януари догодина в Китай започва да се продава новият модел Beijing BJ90 в Китай. Всъщност, големият всъдеход се произвежда вече от две години, но досега той беше достъпен само за членовете на държавните структури в страната.

Новият Beijing BJ90 се отличава с това, че е построен на базата на предишното поколение Mercedes GL/GLS. Трябва да се отбележи обаче, че копието е "лицензирано", тъй като автомобилът е създаден като част от сътрудничество между китайската BAIC и германската Daimler.

Китайският SUV е малко по-голям от донор: той достига 5171 мм дължина, 1995 мм ширина и 1860 мм височина, с междуосие от 3100 мм. Външно не прилича много на Mercedes-Benz GLS.


Beijing BJ90

В салона обаче приликата с немския му събрат е по-видима. Beijing BJ90 има същия познат волан с четири спици, приборният панел и превключвателите на климатичната система са оформени по същия начин. Прави впечатление обаче, че размерът на сензорния екран е значително по-голям, което е характерно за китайската индустрия.

Новият всъдеход се предлага с избор от бензинови турбо двигатели Mercedes с работен обем от 3 литра (мощност 333 коня) и 4 литра (422 к.с.), които работят в тандем със 7-степенна автоматична трансмисия. Задвижването е на четирите колела.


Beijing BJ90

Цената на Beijing BJ90 е доста изненадваща - от 988 000 до 1,288 000 юана (141-184 хиляди долара), което прави китайския SUV по-скъп от истинския Mercedes GLS. Това е един от най-скъпите китайски автомобили на местния пазар, с изключение на ексклузивната лимузина Hongqi L5.

Снимки: BAIC

0 от 500