IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Клонингът на Porsche Macan задмина оригинала

Хибридното Zotye SR ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,0 секунди

Клонингът на Porsche Macan задмина оригинала

Китайската марка Zotye обяви предстоящото излиза на пазара на хибридна версия на кросоувъра си SR9, който предсталява прекопирано Porsche Macan. Според информация на Autoreview, този автомобил ще бъде по-бърз от всички версии на Macan, с изключение на Turbo.

Клонингът на Porsche Macan задмина оригинала

Хибридното SR9 ще запази 2,0-литровия бензинов двигател с мощност 190 к.с. от стандартния модел, но ще получи и два допълнителни електромотора – по един на всяка ос. Мощността на целия хибриден агрегат засега не се съобщава.

Клонингът на Porsche Macan задмина оригинала

Китайците обаче ракриват, че от 0 до 100 км/ч кросоувърът ще ускорява за 5 секунди. За сравнение, базовото Porsche Macan с двигател с 252 к.с. прави същото за 6,7 секунди, а версията GTS 9 360 к.с.  – за 5,2 секунди. Единствено модификацията Macan Turbo, развиваща 440 к.с., ще е по-бърза – 4,4 секунди.

Клонингът на Porsche Macan задмина оригинала

Хибридното Zotye SR9 ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, като само на електричество ще изминава до 80 км. Обявеният от производителя среден разход на гориво ще бъде 2,4 л/100 км.

Снимки: Zotye

Тагове: porsche macan zotye sr9
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те китайците и сега си имат дизайнери виж дали Хуавей приличат на другите ,те копират от тях и пак не могат да ги стигнат,а много от "западните" бели фирми с Индйински програмисти и Български и други инженери и работници си правят заводи в Китай,защото там се работи некачествено,от 1,5 милиарда 200 милиона да са умни и генйи им стига за да бъдат номер едно.Проста математика
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много бъркаш, че всичко велико от 2000 години насам е измислено от белите европейци. Малко след загиването на римската империя арабите са тези, които развиват науката и културата, та да може около 1000 години по-късно някои части на европа да се сетят, че не бог е сътворил всичко и че църквата яко ги ***. Жалко, че в последствие и арабите се поддават на наркотика, наречен религия и се докарват до сегашното си дередже на стадо агресивни фанатизирани овце.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    фф ( преди 6 години )
    вола а е крив.....кръга е крив
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На снимки изглежда същото,но на живо не е.Винаги съм се чудел що не си наемат някой дизайнер да им направи няколко модела?Или примерно поне да откраднат от няколко марки и да съчетаят предница на ламборджини задница на кадилак табло на ягуар.Ще е интересно.А сега дори и най-умрелите китайци ще знаят,че тва е ментето на порше.Навремето правеха едни найлонови анцузи с надписи adibass.
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    METAXA ( преди 6 години )
    Striker напълно си прав , но и американското не е лош избор .
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 6 години )
    Джони, на амфети ли? С какво точно най-крадливата нация е велика? С плагиатство, с анти-екология, с копиране не всичко известно без наказание - звучи ми като *** работа. Освен пък ти да си от малцинствата, тогава те разбирам. Жълтите са измислили доста неща, но е било преди 2000 години. От тогава насам всичко велико е измислено от белите европейци. Отново предполагам, че не се считаш за такъв. Ако си нормален, ще избереш първо европейското, каунчо:)
  • #1
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Велики са Китайците! След още 10-15г като си развият напълно собствените марки и започнат да си правят дизайна без да копират, всички останали ще им дишат праха! Ако не вие, то децата ви ще карат китайски автомобили. Помнете ми думата!