IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск отрече да е подарявал Cybertruck на Рамзан Кадиров

Още един пример за лъжите в медиите, категоричен е шефът на Tesla

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, отрече да е подарявал Tesla Cybertruck на чеченския лидер Рамзан Кадиров. През уикенда последният се похвали с придобиването на електрически пикап, като обяви, че той му е подарък от Мъск.


Tesla Cybertruck


В социалната мрежа Х, която е негова собственост, най-богатият човек на планетата отрече твърденията на приближения до Путин. Шефът на Tesla беше директно запитан от потребител защо предоставя превозни средства, „готови за военна употреба“ на страна под санкции и „открито работи срещу Съединените щати“.

„Сериозно ли сте толкова изостанал да мислите, че съм дал Cybertruck на руски генерал? Още един пример колко измамни са традиционните медии“, отговори му Мъск.

Tesla Cybertruck не може да бъде официално закупен в Русия. В момента обаче на руския пазар има оферти от дилъри, които гарантират, че могат да осигурят електрически пикап. Цената на базовата версия на пикапа при поръчка е 13,5 млн рубли (151 000 долара), докато най-скъпият вариант е оценен на 35,5 млн (397 000 долара).


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    За кое говориш ( преди 4 седмици )
    Че на тебе ти липсват данни, че кадиров някога е излъгал през живота си или че на гост му липсват 90% от базовите данни за физичните закони, като останалите 9 процента ги е научил последните няколко години, докато спори да доказва перпето мобиле? Най-лесното обяснение, че мощността за потегляне не идва от горивото а от радиатора, очевидно противоречи на моите данни за да се съглася с инженера. За Кадиров - може и да си прав. Нямам данни и не мисля да търся. Както казах Илон е психопат.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 седмици )
    Тротинетка, и най-точният модел дава грешни резултати, ако изходните данни са лоши. Та, първо потърси проблема в данните, след това в модела.
  • #8
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До пръцльо ( преди 4 седмици )
    Както се вижда от примерите с твоя приятел инженера, най-простото обяснение обикновено е грешно, така че внимавай да не се порежеш с бръснача. В твоя случай е мразя Мъск значи той лъже. Това че аз го харесвам, както виждаш не пречи да се съмнявам, че може пък и да му го е продал или подарил. И аз съм за опростяването но само когато се работи с факти, а не с предположения и теории. Например предположението на гост, че при потегляне на празен ход се черпи мощност от радиатора и не се вдига разхода
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 4 седмици )
    Ти не подценявай уменията за лъжи на ислямиста Кадиров :D
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 седмици )
    Тротинетка, аз ползвам бръснача на Окам. Работи в над 99% от случаите. Освен това не знам Кадиров да има склонност към лъжи, той не управлява пирамида като Мъск.
  • #5
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    2-ри, ти нещо за фурнаджииски лопати / ветропоказатели да си чувал? Политици и "бизненсмени" за точно такива - с изкаванита си - казват не това, което наистина мислят, а това което е полт коректно. Защо мислиш че Илон е изклщчение? Кадиров е от малкото останали, които казват точно каквото мислят.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Абе пръц ( преди 4 седмици )
    Така и не се отказа от това дихотомично мислене. Защо смяташ че едното изключва другото и не може и двете да са верни? Ти познаваш ли политик, който да не е патологичен лъжец? Ако не е, има ли някакви шансове да спечели изборите?
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 4 седмици )
    Единият от двамата е патологичен лъжец. И това не е Кадиров.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 ( преди 4 седмици )
    Защо? Ти да не вярваш, че наистина е подарил?
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Ама разбира се....как не се сетих...