IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck вече е в България

Първата бройка от скандалния пикап бе засечена на магистрала "Тракия"

Най-обсъжданият автомобил в света в последните три години - Tesla Cybertruck - вече е достигнал и до България. Първа бройка от нашумелия електрически пикап бе забелязана от нас да пътува по магистрала "Тракия" в посока Пловдив. Според регистрите на МВР до момента в България нямаше регистриран Cybertruck.
  
    
Tesla Cybertruck, България
   
             
Пикапът със спорен дизайн на няколко пъти бе отлаган от Илон Мъск, но миналата година доставките в Съединените щати и Канада най-сетне започнаха. Моделът обаче засега не се предлага официално в Европа. Отвъд океана актуалната цена е 60 990 долара за базовия модел със задно предаване и 6.5 секунди от 0 до 97 км/ч, 79 990 долара за варианта с пълно предаване и 4.1 секунди 0-97 км/ч, и 99 990 долара за върховата версия Cyberbeast, която има задвижване на четирите колела, 845 конски сили и ускорява от 0 до 97 км/ч (0-60 мили в час) за едва 2.6 секунди. Доставките на Cyberbeast обаче ще започнат едва догодина, така че забелязаната у нас бройка е по-скоро от междинната версия.
  
       
Tesla Cybertruck, България
  
           
Cybertruck бе забелязан върху автовоз с полска регистрация (от Бялисток, недалеч от пристанището Гданск), и в компанията на луксозни модели като BMW X7.

Макар Tesla да не предлага официално моделите си на българския пазар, у нас за първите седем месеца на годината са регистрирани 207 нови коли от тази марка - 110 бройки Model Y, 89 бройки Model 3, 6 бройки Model X и само две Model S. Освен това са регистрирани 422 броя Tesla като употребявани, на възраст повече от шест месеца.
 
      


  
        

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Добре де стига приказки, хайде да тръгваме за Резово или Дуранкулак ;) Пак казвам след Китен няма зарядни не вярвам са има и след Балчик. Б-я може са е 500 км ама по въздух от Сандански до Ген.Тошево е 670 според Гугъл.
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 15 ( преди 1 месец )
    Прекалено бързо и несвързано говориш. Нахвърлял си някакви думи без смисъл и не те разбрах. Може ли малко по-бавно и по-спокойно, че не разбрах какъв е проблемът да обиколиш България с електромобил при положение че средно на всеки 30-40 км има зарядна станция. Трудно се сещам за места на които можеш да минеш 100 км без да минеш покрай зарядна станция. Или ти си от онези които тръгват на ексглокзия в България качват се сутринта и минават 1000 километра без да спрат в държава дълга 500 км.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    тези приказки за превъзходството на електромобилите спрямо двг на пейката пред блока истината е ключ срещу ключ отиване до резово или дуранкулак ако искаш и обиколка на българия но риска да замръкнете в някое забутано село в което ако включите теслата на заряд ще гръмнете електропреносната мрежа и ексглокзия ще е до там дани шаро и компания спите ли бе или приемате облога или кажете електромобилите са проектирани за придвижване в богати развити индустриално мегаполиси и дискусията приключва
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 13 ( преди 1 месец )
    Също така нямат Ф150, Додж Рам, Шевролет Силверадо и почти всяка американска кола, но бройки по пътищата има достатъчно.
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Геле ( преди 1 месец )
    Това нЯщо няма разрешение за движение на пътищата в ЕС, кой го знае за къде е. Я за Турция, я за близкия изток.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 11 ( преди 1 месец )
    Като те слушам, вероятно ще предложиш състезание по най-шумен автомобил, най- пушещ или за колко време ще го счупиш при поддържане на максимални обороти, за да си толкова сигурен в резултата. Технически електромобилите отдавна превъзхождат ДВГ и няма по какво да ги им биеш. В момента в който икономически станат по-добри, ще е настъпил края на ДВГ. Тогава ще ви остане единствено опорката "всеки ден бързам да отида на работа на 1 000 км, в едната посока, зареждам за 5 мин за връщане.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 1 месец )
    Регистрира се като товарен. Ц категория и си ти.
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до 5 ( преди 1 месец )
    вЕрно ли? Понеже КАТ никога, но абсолютно никога не регистрира коли с американски фарове или с ляв волан или с ролбарове или със стауя на Ленин отгоре. Абсолютно всяко извращение минава, дори катаджията на канала ще те похвали за отличния избор със дружеско задоволство
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Повече от 600 за половин година, пак е нещо
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    До 6 ( преди 1 месец )
    Тесльо всезнащ много го хвали тоя пикап, но няма да си го купи защото не му отговаря на нуждите. На неговите нужди отговари дизел. Иначе за всички останали хора по земята, електричките са най-добре, ама не го осъзнават. А и фотолтаиците на къщата му дето иначе захранват цяла къща, ден и нощ, това ще го зареждат две седмици