IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните автомобили за 2024

Въпреки спада в продажбите на Tesla нейният бестселър остава на върха

Експертите от портала focus2move анализираха данните за продажбите на нови леки автомобили от януари до юни 2024 г. в 162 държави по света и установиха, че лидерът от миналата година - Tesla Model Y, запазва първото си място.


продажби


Посочените резултати са на базата на данни за регистрации, получени от местните официални власти, държава по държава. Те показват, че за първите 6 месеца на годината от електрическият кросоувър са продадени близо 582 000 бройки, което е с 2% по-малко от резултата за същия период на 2023 г.

Така Model Y остава на върха, въпреки че общите продажби на Tesla спадат през последните месеци. В същото време обаче в Топ 10 по продажби има един модел, който само за година записва ръст от цели 520%.


Топ 10 по продажби за първите 6 месеца на 2024 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Теслата как и да е, ама нали Китай се води най-големият автомобилен пазар в света и там се продавали безброй автомобили, които не сме ги и чували? И БУД да няма представител в класацията, дето продавали повече от Тесла на "най-големият пазар", и да нямат модел с 250-300хил продажби там? Има нещо странно тука.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Експертите анализираха 162 държави и публикуваха данните от САЩ!
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    до 1 ( преди 1 месец )
    Толкова малко мозък ли имаш, че не можеш сам да се сетиш защо в топ 10 има Американски пикапи?
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Ахахаха ( преди 1 месец )
    Абсолютна манипулация! Уж статистика от 162 държави, а в топ 10 основно модели продавани само в Щатите и Канада! Как точно Chevrolet Silverado е седмия най-продаван автомобил в 162 държави?