IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните автомобили за 2024

Въпреки спада в продажбите на Tesla нейният бестселър остава на върха

Експертите от портала focus2move анализираха данните за продажбите на нови леки автомобили от януари до юни 2024 г. в 162 държави по света и установиха, че лидерът от миналата година - Tesla Model Y, запазва първото си място.


продажби


Посочените резултати са на базата на данни за регистрации, получени от местните официални власти, държава по държава. Те показват, че за първите 6 месеца на годината от електрическият кросоувър са продадени близо 582 000 бройки, което е с 2% по-малко от резултата за същия период на 2023 г.

Така Model Y остава на върха, въпреки че общите продажби на Tesla спадат през последните месеци. В същото време обаче в Топ 10 по продажби има един модел, който само за година записва ръст от цели 520%.


Топ 10 по продажби за първите 6 месеца на 2024 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #34
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Тротинетка,защо мислиш,че някой ти вярва??Ти си доказан манипулатор и лъжец!
  • #33
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    13 коментар. ще го припомня на останалите за да затвърдя психопатията ти :Гост ( преди 22 часа )Значи докато навиваш пружината е пластична и после след навиването внезапно се превръща в еластична.Ще си го запиша този пореден бисер.Пружините се навиват в ГОРЕЩО СЪСТОЯНИЕ.След това се ТЕРМООБРАБОТВАТ ЗА ДА СТАНАТ ЕЛАСТИЧНИ."Не господин главен инженер на завод за металообработка. Аз като аматьор ти казвам, че пружините се навиват от вече еластичен материал
  • #32
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Но разбира се Ти като психопат твърдиш че съм казал точно обратното и отричаш да си казал като отговор на практическият пример с пружина за химикал . Колко пъти да ти обяснявам че всички знаят че си имат работа с психопат като тебе и всичко което казваш е пълна лъжа, манипулация клевета и В краен случай просто заяждане. Което не ми пречи да те провокирам да изръсиш поредния Бисер за да се посмеем на неграмотността ти, подсилена с цитати от Уикипедия нямаш ти нищо общо с темата.
  • #31
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино цитирам ( преди 1 месец )
    Прочети няколко пъти за да го разбереш защо от стъкло не може да се изработи пружина, психопате. "анонимен ( преди 22 часа )Понеже трудно схващаш, ако от материала от който е НАПРАВЕНА ПРУЖИНАТА В ХИМИКАЛКАТА ТИ бъде изработен колянов вал, няма да се огъва като пружина. От друга страна материалът от който е изработена ПРУЖИНАТА ИМА И ПЛАСТИЧНИ СВОЙСТВА, за да може да бъде огънат във формата на пружина, за разлика от материала на коляновия вал от който НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗРАБОТЕНА ПРУЖИНА. "
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ала-бала ( преди 1 месец )
    50%не завтаряли ...за теста...врщаши се на двг...беше предната статия
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Давай цитата.
  • #28
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Предлагам следния експеримент.Аз вземам стандартен лист ламарина 1м/2м и го свивам на тръба.Теслю взема стъкло със същата дебелина и размери.Ще успееш ли Теслю спейшълисте да свиеш "еластичното" стъкло на тръба.
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    да питам какво става има ли навити да ходим до резово айде няма да е ключ срещу ключ ще е на олимпейски принцип спорта вагно е участието даже тока ще ви платя за пътя да не се набутате че и сладоледе и обяда и претърпените морялни зягуби от висене по зарядни или на есен че сега много горещо и тавана на теслата пече като в оранжерия
  • #26
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 25 ( преди 1 месец )
    Това е мнението ти от днес след като ти доказах, че и пружини за окачване на автомобил могат да се навиват в студено състояние. Вчера когато ти дадох пример за пружина за химикал, обясняваше че не може да се навие в студено състояние и това било Бисер който ще си запишеш. Да цитирам ли господин психопат или ще си признаеш грешката? А дано, ама надали! А това беше грешка преди по-малко от 24 часа, която всички помнят. Гледай да не си признаеш грешка от 2021 като мен.
  • #25
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 месец )
    Понеже си функционално неграмотен очевидно не знаеш значението на думата прогноза. За разлика от тебе аз си променям мнението с промяна на реалността. Тогава е била такава и съм правил такива прогнози, днес е различна и прогнозите ми се сменят. От 2021 когато съм направил прогнозата, доста кризи и войни се случиха, които не съм прогнозирал. За разлика от тебе аз мога да си призная грешката и да си променя мнението без да увъртам.