IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota превръща новата Corolla в кошмар за електромобилите

С помощта на китайците от BYD хибридът ще предлага над 2100 км автономност

Дванадесетото поколение на Toyota Corolla вече има зад гърба си цели 6,5 години, така че японската компания вече мисли за неговия наследник. Според последните информации този модел ще притежава една много важно качество, което трябва да му даде голямо предимство на пазара.


Toyota


Новата Corolla ще поучи модерен дизайн, но най-важната промяна ще бъде в задвижващата система. Моделът ще премине от сегашния самозареждащ се хибрид към plug-in хибридна система, която ще осигури огромна автономност. И за нея ще се използва помощ от чужди компании.

Както е известно, Toyota, съвместно с Mazda и Subaru, разработва цяло семейство нови задвижващи агрегати, като в случая използваният досега 1,8-литровият двигател на Атина ще бъде трансформиран в 1,5-литров блок, който ще се използва както при стандартния хибрид, така и при PHEV.


Toyota


Бъдещата Corolla, която ще продължи да се продава като седан и комби (Touring Sports), ще има максимална мощност от 100 к.с. във вариант на хибрида, но ще добави турбо, за да достигне 180 к.с. при plug-in хибрида, възползвайки се от технологията за електрификация на китайския BYD. С помощта на неговите мощни батерии новата Corolla ще постигне максимален пробег до 2100 км с пълен резервоар и заредена батерия.

В Toyota са убедени, че подобни показатели ще помогнат на Corolla да се справи не само с хибридите, но и с чистите електромобили. Не е за пренебрегване и фактът, че Corolla е най-продаваният автомобил в историята и отдавна се е доказал като един от най-надеждните, което го прави в предпочитан избор на много места по света.


0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Може и да е фалшива новина защото другаде не я намирам
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Като ги гледам, новата Корола се превръща в кошмар за Тойотка, а не за електромобилите.
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 9.Тесльо само изтърканите лафове можем да те разпознаем.
  • #10
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Недейте така бе хора. До скоро антиелектриците пътуваха само по 1 000 км в една посока до работа с едно зареждане, А сега ще ги тормозите да изминават в целия 2100 км всеки ден. 2100 км с 90 км в час без спиране за тоалетна хранене цигара или кафе защото нямат време. Все пак трябва да се върнат още 2100 км до края на работния ден да не закъснеят за вечеря. Ех че хубава опорна точка им давате. Всеки ден пътуват по 2100 км в едната посока и изминават 8000 км на година и зареждат по 30 лв седмично.
  • #9
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Даа, да тия ги разправяйте на леля ми. Имам последния RAV плъгин хибрид 300 и нещо коня. Само на ток е чудо, до 170 съм вдигал (с бензин 200), обаче като запали мотора и забучи като ядосана кафемелачка, да видиш как се оглеждам за 500-коньовия Игрек Long Range, 4x4 с бял салон.. Дето като му дадеш газ и направо й вади шасито изпод караваната. Хибридите са като русалките: когато ти трябва риба, получаваш жена. Когато ти трябва жена, получаваш риба.
  • #8
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Новината накратко. До скоро китайците копираха от европейците и от Toyota, А сега европейците и Toyota копират от китайците и се нуждаят от технологична помощ от тях. Ех колко бързо се променя света. Доста по-бавно от разбиранията на хората и стереотипното им мислене.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 1 месец )
    Не Тесла ами Тойота разбира се просто от бързане
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 1 месец )
    И какво общо има с новината която е, че Тесла ще ползва хибридната технология на BYD и то не само за китайския пазар?
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До 2 ( преди 1 месец )
    Явно главата ти побира само краткосрочна информация и то само от този сайт! Айде да се поразровиш да видиш Тойота от колко десетилетия си партнира с BYD и много други китайци и буквално ги научиха да правят коли!
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Това да се мери общия пробег на хибрид е сууупер тъпотия и по принцип лесно може да е и 3 000 км при по-голям резервоар ако това е важна цел както пробега при електромобилите..