IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Land Cruiser от 1998 г. или нов хибрид от модела - изберете сами!

Перфектно запазеният всъдеход има пробег от 11 700 км, а наддаването за него продължава

Автомобили като Toyota Land Cruiser от серия 100 са проектирани да издържат на огромни натоварвания. Случая с този Land Cruiser от 1998 г. обаче не е такъв, тъй като той е изминал едва 11 400 км, а сега е изложен на търг.


Toyota Land Cruiser от 1998


Наддаването върви в аукционния сайт Cars & Bids, където се съобщава, че всъдеходът в цвят Desert Bronze Metallic е прекарал целия си живот в Калифорния в ръцете само на един собственик. Автомобилът изглежда почти толкова добре отдолу, колкото и отгоре. Вероятно защото е поръчан от жител на „Слънчевия щат“, той няма блокировки на диференциала и понижаващи предавки на системата за задвижване на четирите колела. Няма дори теглич отзад.

Интериорът е не по-малко впечатляващ, като в него се залага на кремава, нагъната кожа. Той също е в отлично състояние и ни припомня за лукса от 90-те години на миналия век. Оборудването също е на високо ниво, като включва отопляеми и електрически регулируеми предни седалки.


Toyota Land Cruiser от 1998


Под предния капак се крие 4,7-литров V8, който развива 233 к.с. и 434 Нм въртящ момент. Тези цифри изглеждат смешни в наши дни, тъй като Land Cruiser, моделна година 2024, може да развие 331 к.с. и 631 Нм от своя 2,4-литров турбомотор, който харчи много по-малко гориво.

Въпреки че междуосието на най-новия Land Cruiser е еднакво с този на 25-годишния SUV - 2850 мм, само старата Toyota предлага 3 реда седалки. И ако цените на новия Landa Cruiser стартират от 55 950 долара и достигат 74 950 долара, то офертите за изложения на търг ретро-всъдеход по време на писането на материала достигнаха 52 500 долара.


Още снимки на ретро-всъдехода - вижте в галерията:


0 от 500