IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилър на Toyota товари Land Cruiser с екстри за 15 000 долара

Сред абсурдните допълнителни опции е 2995 долара за гаранция на предното стъкло

Търговците на автомобили често правят всичко възможно, за да изцедят и последната стотинка от клиентите, а пример за това е оферта за новата Toyota Land Cruiser. Дилър от Калифорния добавя редица пакети и аксесоари за предлагания от него SUV, като общата сума скача до 15 000 долара.


Toyota


Всъщност дилърът Toyota Carlsbad прави това с всички Land Cruiser, които продава. Препоръчаната от производителя цена е 77 889 долара, но търговецът включва 4 опции за модела. Това са 2995 долара за керамично оцветяване на прозорците, още 2995 долара за ограничена гаранция за защита на предното стъкло, 3995 долара за Simoniz Ceramic и 4995 долара за „гуми за всякакъв терен“.

Експерти внимателно разгледаха офертата, като установиха, че въпросните гуми са Falken Wild Peak AT. Размерът им не е ясен, но те вероятно са 265/70R18. Тези гуми се продават за около 280 долара бройката, така че не е ясно как Toyota Carlsbad смята, че може да оправдае добавянето на 4995 към цената.

Гаранцията за предното стъкло изглежда още по-абсурдна, тъй като то се продава свободно онлайн. И цената му в САЩ е между 600 и 1000 долара, но в случая дилърът иска близо 3 пъти повече като гаранция.

Simonize Ceramic или специално покритие, което премахва петна и драскотини по боята на каросерията е оценено на 3995 долара. Сметките обаче показват, че за 1500 долара могат да се купят около 115 литра от течността, което със сигурност ще стигне за доста време.

Накрая идва затъмняването на прозорците, оценено на 2995 долара. Със сигурност и тук собственикът ще намери по-добра сделка, ако реши, че има нужда от такава екстра.


0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Явно става въпрос за дефицитен модел и ги лъже, че налични са само в тази конфигурация, а за друга се чака 8-10 месеца. Преди кризата като ходих да търся кола и ми предлагат за 13.500евро, попитах за промоционалната от 9 900 - ами можем да я поръчаме и за 2-3 месеца ще я имаш + още 2 седмици за регистрация.
  • #18
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ти да видиш ( преди 1 месец )
    Сватбата станал любител на китайското!
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Москвич из ушанков, с тия опорки за Панасоник искаш да се цементираш като неуспорим тААпак ли?
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 месец )
    До 11: Тесла пък нямаше въобще да я има без батериите на Панасоник. Дори и в момента, за най-високите им модели Модел S и X Плейд използват ексклузивно 18650 клетки на Панасоник, забележи, произведени в Япония. Японците смазват всички по модерни технологии, единствено Китай има шанс да ги настигне.
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 месец )
    До 11: Ха-ха-ха, "неуспоримият" технологичен лидер дето убедиха празноглавата си клиентела че канцерогенния тракащ дизел е "премиум" и "чист". Знаем как свърши това - с най-големия резил в историята Дизелгейт. Сега тръгнали да копират хибридната стратегия на Тойота, но 25 години по-късно. Немците са силни само в пропагандата без покритие, но дори и там вече ги бие Тесла.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    #2 съм ( преди 1 месец )
    Някой долу в коментарите беше споменал Land Cruiser. Да, това е наистина всъдеход, който може да се окаля. Gelandenwagen също е машина, която може да влезе в калта, но и двата без гуми са си за пътя. Същото ще кажа и за американското, т.е. Jeep Wrangler. Но да се правят изказвания от хора, които от някъде се чули, недочули е смешно. Айде живи и здрави! :)
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    #2 съм ( преди 1 месец )
    Не мога да разбера, защо Herr Anzug смята, че само немското е нещото, което е върха. Я да си купи от едни и същи години примерно S-class и един Lexus LS, да ги покара 5 години и да тегли чертата. Второ никой не казва, че само японското е добро. Американците, добри, лоши също имат принос в автомобилостроенето. Шведите също имат, италианците и т.н. Истината е, че има марки и модели, които са се наложили като надеждни и други, които са за комплексари, каквито ние българите не сме. :D :D
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Японската сила ( преди 1 месец )
    До #7 анонименЗа това ли Тойота е най-продаваната марка автомобили и най-предпочитаните?Тойота ленд круйзър-нещо да кажем?Погледни тойота от 86-87 година под 25-30 не можеш да я барнеш за що годе запазен автомобил
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Типичното японофилче - псуваше немците, когато бяха неуспорим технологичен лидер. Когато ги измести Тесла, започна да псува нея. Логика има. И злоба има. Само мозък няма.
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Москвич из ушанков, ти си от водачите на онези от коментар 1. Нямаше нужда да го потвърждаваш.