IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилър на Toyota товари Land Cruiser с екстри за 15 000 долара

Сред абсурдните допълнителни опции е 2995 долара за гаранция на предното стъкло

Търговците на автомобили често правят всичко възможно, за да изцедят и последната стотинка от клиентите, а пример за това е оферта за новата Toyota Land Cruiser. Дилър от Калифорния добавя редица пакети и аксесоари за предлагания от него SUV, като общата сума скача до 15 000 долара.


Toyota


Всъщност дилърът Toyota Carlsbad прави това с всички Land Cruiser, които продава. Препоръчаната от производителя цена е 77 889 долара, но търговецът включва 4 опции за модела. Това са 2995 долара за керамично оцветяване на прозорците, още 2995 долара за ограничена гаранция за защита на предното стъкло, 3995 долара за Simoniz Ceramic и 4995 долара за „гуми за всякакъв терен“.

Експерти внимателно разгледаха офертата, като установиха, че въпросните гуми са Falken Wild Peak AT. Размерът им не е ясен, но те вероятно са 265/70R18. Тези гуми се продават за около 280 долара бройката, така че не е ясно как Toyota Carlsbad смята, че може да оправдае добавянето на 4995 към цената.

Гаранцията за предното стъкло изглежда още по-абсурдна, тъй като то се продава свободно онлайн. И цената му в САЩ е между 600 и 1000 долара, но в случая дилърът иска близо 3 пъти повече като гаранция.

Simonize Ceramic или специално покритие, което премахва петна и драскотини по боята на каросерията е оценено на 3995 долара. Сметките обаче показват, че за 1500 долара могат да се купят около 115 литра от течността, което със сигурност ще стигне за доста време.

Накрая идва затъмняването на прозорците, оценено на 2995 долара. Със сигурност и тук собственикът ще намери по-добра сделка, ако реши, че има нужда от такава екстра.


0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 4 месеца )
    До 7: Ха-ха, но Япония е дала преди всичко неизлечими комплекси на празноглавите предубедени шебеци без особени технически познания като тебе.
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 4 месеца )
    До 1: Пак си се овъртолил, Тесльофренски. Клиентите на Тойота имат изборът като не им харесват условията на един дилър на Тойота, да се обърнат към друг. На изцяло пазарнен прицип. Това обаче не се отнася за клиентите на Тесла - там Илон определя цените, т.е. монопол по дефиниция. Та я пак помисли чии са по-неинтелигентните клиенти?
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Япония е дала много ба автомобилния свят - самоускоряващи се коли, въздушни възглавници-убийци, изобилна ръжда, слаби спирачки, падащи колела, електромобили, които не се зареждат под 0 гр., прегряващи автоматици, отвратителен дизайн, лоша ергономия...списъкът е дълъг.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    #2 съм ( преди 4 месеца )
    щом го обръщаш на политика, значи си типичен ***. Всяка държава производител на автомобили е дала нещо на автомобилния свят. Само не знам защо в България всеки се обижда на кола. бОли ме за това дали кара такава или друга кола, но едно нещо прави впечатление, селтащината ходи предимно по немските 20год. премиуми. Това не е мое откритие а са си факти. Като видиш един анцуг да слиза от 20год. лимузина, все едно слиза от частния си самолет, какво да си помислиш?! :D :D
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Като не ти трябват екстри,конфигурирай си сам автомобил.Дилъри много,гледай като избираш.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 месеца )
    Кажи му теслар и повече не го обиждай.
  • #3
    4 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Типичното безмозъчно поведение на японофилче - смята, че ако човек не одобрява японските ръждосипки, е задължително фен на немското. По абсолютно същият начин се държат и москофилите - ако човек им изтъкне ред причини Московия да е нечовешко блато, те веднага викат "ама Америка еди-какво-си направила". Интересното е, че има почти пълно припокриване между българския москофил и българския японофил.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    тоя па ( преди 4 месеца )
    А пък феновете на немските премиум щайги къде влизат? А,да, забравих в мола за анцузи и близката дюнерджийница за гурме вечеря,щот' те са играчи и не могат да ги разочароват тойоти.
  • #1
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 месеца )
    Когато срещнеш глуупак, не го обиждай, а му продай нещо. А всички фенове на Тойотка влизат в тази категория.