IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Каква е идеалната кола за по-възрастни шофьори?

С течение на времето някои функции стават все по-важни за хората зад волана

За по-възрастните хора възможността за самостоятелно шофиране се превръща привилегия. С напредване на възрастта обаче нуждите и предпочитанията за автомобилите се променят. Спортните, но неудобни хечбеци, които обичахме като млади, губят своята привлекателност. Сега далеч по-важни са комфортът, лекота на използване, надеждността и практичността.


Най-удобните автомобили за възрастни хора


Изданието Speedme състави списък от най-удобните автомобили са възрастни хора. Основното при тях е, че всички те са лесни за управление и ще осигурят надежден транспорт в продължение на много години. Освен това са взети под внимание критерии като функционалност и безопасност, които позволяват на шофьорите им да седнат удобно зад волана и да се съсредоточат върху пътя пред тях.

Какво точно обаче трябва да предлага един автомобил, предназначен за по-възрастни водачи. На първо място - лесно качване и излизане от колата. С напредването на възрастта проблемите със ставите и болките в гърба изискват по-практичен подход. Широките отвори на вратите и високите седалки улесняват по-възрастните шофьори да влизат и излизат от колата.

Също така е много важно тази превозни средства да имат регулируема кормилна колона, която помага за постигане на по-добра позиция за шофиране. Също така те трябва да бъдат комфортни и удобни, защото колкото по-малко се притеснява водачът освен за волана, педалите и пътя пред себе си, толкова по-добре. А това означава автоматична скоростна кутия, автоматичен климатроник, интелигентен ключ (дистанционното стартиране е бонус), голям сензорен екран с гласово управление и електрически регулируеми седалки с функции за памет.


Най-удобните автомобили за възрастни хора


По-големите автомобили също се възползват от електрически заден багажник с безконтактно отваряне, а производителите на автомобили вече разработват модели, които могат да се отварят и затварят с помощта на биометрична информация, като пръстови отпечатъци.

Тъй като са физически по-уязвими в по-късните си години, по-възрастните шофьори естествено поставят по-голям акцент върху безопасността. Въздушните възглавници, антиблокиращите спирачки, контролът на сцеплението, камерата за обратно виждане и асистентът за потегляне по наклон вече са стандартни за 99% от новите автомобили.

Системите за подпомагане на водача като предупреждение за челен сблъсък, автоматично аварийно спиране и камери за съраунд изглед значително повишават безопасността за всички на борда. Асистентът за паркиране също е добър, ако свободата на движението се превърне в проблем.


Най-удобните автомобили за възрастни хора (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500