IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са моделите с най-възрастни шофьори

И в тази класация доминират кросоувърите, които са предпочитани от пенсионерите

Германският интернет-портал Verivox направи обширно проучване и посочи моделите автомобили, които имат шофьори с най-висока средна възраст. То до голяма степен потвърди обявените по-рано от застрахователи резултатите, според които дялът на кросоувърите сред хората на възраст от 70 до 79 години е с 60% по-висок от средния.


възрастни шофьори


Експертите са категорични, че по-възрастните шофьори предпочитат SUV-моделите, защото в тях се качва по-лесно и има по-добра видимост. Само 11,9% от пенсионерите карат компактни коли.

Начело в списъка на моделите, предпочитани от по-възрастните шофьори, е Mercedes-Benz B-Class, като е много вероятно шофьорът на такъв автомобил да бъде човек на възраст над 65 години. Изследването на Verifox показва, че 41,1% от собствениците на този модел в Германия са на тази възраст.

На второ място е Skoda Yeti със средна възраст на собственика 58,9 години и дял на по-възрастните шофьори от 38,5%. На трето място във „възрастовия рейтинг” на моделите е Toyota RAV4 (57,1 години). Японският кросоувър заедно с още три модела - Audi Q3, Dacia Duster и Opel Meriva, имат дял от собствениците на по-старо поколение над 30%. Средната възраст на водачите на тези автомобили е над 55 години.

Сред десетте най-предпочитани автомобили от по-възрастните шофьори попадат още VW Tiguan (54 години; 27% шофьори), Dacia Sandero (53,9 години; 24,2%), Mercedes-Benz SLK (53,8 години; 17,3%) и BMW X1 (53,7 години 24,1%).


0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 11 ( преди 2 седмици )
    Значи в България имало много милионери...Като гледам по улиците пълно с Мерцедеси
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Mht ( преди 2 седмици )
    Сигурно са гледали пенсионерите от парламента
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    To и тук пенсионерите карат чисто нови колички, наблягаме на Х7, Q8 и GLS..
  • #13
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор Христов стар ( преди 2 седмици )
    Ние старите шофьори сме по добри по разумни по подготвени по предпазливи и не рискуваме за разлика от останалите ***
  • #12
    10 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 2 седмици )
    Я, какви били нещата... А пък уж разправяха, че Волво била за пенсионери...
  • #11
    8 rate up comment 11 rate down comment
    до 9 ( преди 2 седмици )
    Мерцерес е кола за милионери, а рядко има милионери под 50 г. (поне от честните). Това са реалностите. Другите реалности са, че средната възраст за покупка на първа нова кола в живота постоянно се качва.
  • #10
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Bat ( преди 2 седмици )
    Пенсионерите си карат с градският транспорт!Кеф ти автобус кеф ти тролейбус кеф ти трамвай.Има разнообразие.
  • #9
    20 rate up comment 13 rate down comment
    112 ( преди 2 седмици )
    Отдавна е известно че Мерцедес е пенсионерска кола.
  • #8
    14 rate up comment 6 rate down comment
    До #7 ( преди 2 седмици )
    Карам си клас С малък семеен хечбек и освен, че ми доставя удоволствие, върши всичко което ми е необходимо. В грешка си, че не вършат работа. Очевидно твоята работа е друга - бусове, пикапи, камионите, къде сравняваш.
  • #7
    6 rate up comment 29 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Карам само джипове, пикапи, бусове и камиони. Колите за мен са отживелица. Особено тия малките схлупени хербеци дето едва влизаш вътре. Неудобни и непрактични са. Малолитражни двигатели с малък ресурс.Всичко е чупливо по тях. Слабо окачване, слаба конструкция, ниска проходимост в зимни условия и по лоши пътища. Не могат и да теглят тежки ремаркета, не стават за никаква работа и тежка експлоатация.