IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германският министър на финансите иска повече опции за ДВГ след 2035 година

Федералното правителство ще въведе данъчна политика за биогоривата, заяви Кристиан Линднер

Германският министър на финансите Кристиан Линднер възкреси дебата относно решението на Европейския съюз да забрани продажбите на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене през 2035 г., търсейки повече изключения от даденото за горива, произведени с използване на възобновяема електроенергия и въглероден диоксид, уловен от атмосферата.


Германия


„Трябва да отидем по-далеч и като цяло да се фокусираме върху технологичната отвореност. Синтетичните течни горива и биогоривата също са начин да бъдем щадящи към климата", каза Линднер пред вестник Augsburger Allgemeine.

Министърът беше категоричен, че пазарът, а не политиците, трябва да решават какво е жизнеспособно и какво искат потребителите. Той допълни, че федералното правителство ще използва данъчна политика за подкрепа на биогоривата, както и на електронните горива.

Представители на ЕС през март миналата година подписаха сделка, която на практика прекратява продажбата на повечето нови двигатели с вътрешно горене от 2035 г. Забраната почти пропадна, след като Германия я блокира, но по-късно властите се отказаха и беше постигнато споразумение, позволяващо на автомобили, работещи изцяло с електронни горива, да се зачитат към нулевите климатични цели на блока.


0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    От друга страна под всеки един фотоволтаичен навес могат да бъдат зареждани електромобили директно, без необходимост от електропреносна мрежа и плащане на 10 стотинки за киловатчас допълнително към цената на тока. За 100 км са необходими 17 kWh електрическа енергия или 680kWh енергия за да се произведе синтетично гориво за изминаване на 100 км. Само таксата пренос е 68 лв за 100 км. Честито на печелившите!
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката електричка, функционално неграмотния латернаджия. Електросъпротивителните пещи са доста по различни от електродъговите."Ако си мълчиш може да те помислят за тлупак.Ако си отвориш устата ще разсееш всякакви съмнения."
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Адреналинката електричка,твоите собствени фотоволтаични панели на покрива каква енергия ти произвеждат, безплатна или излишна?
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Последно, за да затвърдиш психопатията, сутринта твърдеше че богатият ти шеф е инсталирал фотоволтаици които за нищо не стават И въпреки че са инсталирали мощности за осигуряване на няколко мегавата мощност за електродъгова пещ, тези фотоволтаици успяват Да осигурят само 3 киловата мощност за захранване на вентилацията и осветлението на цеха когато произвеждат най-много по обяд. Един мегават фотоволтаична централа струва около милион. С този милион ли ще произвеждаш безплатна енергия?
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    "Гост ( преди 55 минути )При масово производство синтетичните горива произведени с безплатна електроенергия от ФЕЦ ще са на цена като на петролните горива.....Гост ( преди 5 минути )Идеята за синтетични горива е завода да се захранва от собствени ФЕЦ и перки."Нищо ново под слънцето. Психопатът отново се отметна от думите си само след 50 минути и се извъртя на 180. Последно от безплатна излишна енергия или от скъпа енергия собствено производство ще се произвежда синтетичното гори ...
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Само разкарайте дизела или поне тези коли от тях които са неизправни и пушат та се не види, новите са ок ако не са пипани,
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Идеята за синтетични горива е завода да се захранва от собствени ФЕЦ и перки.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 1 месец )
    Ако това което пишеш беше вярно вече щеше да има евтино синтетично гориво
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Безплатната енергия от ФЕЦ не е безкрайна и няма да е достатъчно. Това което пишеш са безсмислици защото нищо не можеш да докажеш или обясниш подробно защото евтин е само излишъка от ФЕЦ, а той не е безкраен както писах
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    При масово производство синтетичните горива произведени с безплатна електроенергия от ФЕЦ ще са на цена като на петролните горива.На адреналинката електричка затова му плащат,да надува електрическата латерна.