IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германският министър на финансите иска повече опции за ДВГ след 2035 година

Федералното правителство ще въведе данъчна политика за биогоривата, заяви Кристиан Линднер

Германският министър на финансите Кристиан Линднер възкреси дебата относно решението на Европейския съюз да забрани продажбите на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене през 2035 г., търсейки повече изключения от даденото за горива, произведени с използване на възобновяема електроенергия и въглероден диоксид, уловен от атмосферата.


Германия


„Трябва да отидем по-далеч и като цяло да се фокусираме върху технологичната отвореност. Синтетичните течни горива и биогоривата също са начин да бъдем щадящи към климата", каза Линднер пред вестник Augsburger Allgemeine.

Министърът беше категоричен, че пазарът, а не политиците, трябва да решават какво е жизнеспособно и какво искат потребителите. Той допълни, че федералното правителство ще използва данъчна политика за подкрепа на биогоривата, както и на електронните горива.

Представители на ЕС през март миналата година подписаха сделка, която на практика прекратява продажбата на повечето нови двигатели с вътрешно горене от 2035 г. Забраната почти пропадна, след като Германия я блокира, но по-късно властите се отказаха и беше постигнато споразумение, позволяващо на автомобили, работещи изцяло с електронни горива, да се зачитат към нулевите климатични цели на блока.


0 от 500
  • #33
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Както виждаш, сметките както с площта, така и с мощността така и с възвръщаемостта на инвестициите излизат. Тоест отново си проявяваш психопатията и се опитваш да лъжеш, но не ти се получава. Никой вече не ти вярва както и трябва да бъде когато всички знаят че си доказан психопат който го доказва ежедневното 10 пъти с всеки пост. Изпитваш панически страх че ако кажеш някой факт, истина или нещо конкретно, Господ ще те накаже на мига. Затова постоянно лъжеш, не отговаряш нищо конкретно и обиждаш.
  • #32
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 3 седмици )
    За разлика от тебе аз говоря с реални цифри и примери които могат да се интерполират за каквато си мощност пожелаеш не съм ти казал и площта, защото не си попитал. Тебе факти и цифри не те интересуват, а си тук да лъжеш да обиждаш и да се заяждаш без да казваш нищо. 30 kW централа се нуждае от 150 квадратни метра - по-малко от 10 паркоместа на паркинга, който по твоите думи би трябвало да е минимум за стотина автомобила при толкова много машини - хоп 300 kWр върху паркинга - 10 пещи.
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Адреналинката електричка,не знаеш колко е площта на цеха,дали е един или са няколко,не знаеш колко е потреблението на електроенергия,не знаеш мощността на фотоволтаиците.Продължавай да си съчиняваш.
  • #30
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    При 30 kW централа в момента ще произвежда 22 киловата и шефа ще трябва да купува само още 8 kW. В момента цената е 10 - 11BGN/MWh 1,96 . Тоест около 3,60 да си я купи, от които пести 2,60 лв, а плаща 1 лев. Както виждаш пести толкова колкото и сутринта защото цената на тока е почти нулева и плаща само такса пренос. Тоест при всички положения пести минимум 20 лв на ден дори в дни с отрицателни цени без да ви продава ток през обедната почивка или когато пещите не работят.
  • #29
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 3 седмици )
    Освен това за тебе времето е имагинерно понятие и 8:30 сутринта всъщност е обедно време и само тогава фотоволтаиците произвеждат през целия осем часа в работен ден. През останалото време нищо не произвеждат във вашата реалност. В момента е 10:40 и до обяд има час и половина. Въпреки това фотоволтаиците вече не произвеждат 880 мегавата, а ФЕЦ 38,62%2168.73. затова толкова го мразите сайта на ЕСО защото мразите истината реалността и фактите. Най-големия враг на психопатите.
  • #28
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Гостенино, Колко пък да Ви е голям цеха и как набутахте 10 пещи на 200 квадрата площ на цеха? Или той е 10 етажен по 200 квадрата и затова има само 200 квадрата покрив и няма място за повече фотоволтаици? И разбира се има само паркинг за 10 автомобила и няма място къде да се инсталират повече фотоволтаици. Там сте само шефове и няма работници които идват с автомобилите. Казах ти че когато споменеш цифри все перфето може ли излиза. 1000 квадрата цех със 100 квадрата покрив
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Адреналинката електричка, за 2,5 на час само за няколко часа по обяд ,при вложени хиляди лева инвестиции за фотоволтаични панели дали си струва?Както казах произведеното стига само за осветление и вентилация.За нашият цех ще са нужни една поле с набодени фотоволтаици.
  • #26
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Сега ако питаш и колко е мощността на инсталираните фотоволтаици могат да ти кажат приблизително колко произвеждат във всеки един момент от деня. Няма никакви шансове фотоволтаиците да са губеща инвестиция във вашия случай и в който и да е случай за собствено потребление. Това би било поредното твое перпетум мобиле, което противоречи на физичните и математичните закони. Единственият вариант да не е доволен е някой инженер като тебе да му е казал че с 5 киловата фотоволтаици ще захрани 10 пещи
  • #25
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Пещта
  • #24
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 3 седмици )
    Ето че изплю камъчето дори пещта да е измислена може да направим изчисленията чрез елементарна интерполация на производството от фотоволтаици в реално време. Онези 30 киловата централа за 21 000 лв в момента ще произвеждат 8,8 kW според сайта на ЕСО ФЕЦ 17,45%880.49. после отиваме на другия омразен сайт на ibex и оттам виждаме 102.09 BGN/MWh цена на тока от 8:00 до 9:00 часа. Тоест в момента фотоволтаиците пестят около 2,5 лв на час, а останалите 5-6 лв идват от мрежата. Баща харчи 7-8 лв/ч.