IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия вече ще глобяват заради безцелна разходка с кола

Санкцията от 100 евро заплашва и мотоциклетистите

Разходките с автомобили звучат много примамливо за много шофьори, но в Германия те вече могат да им донесат и неочаквани глоби, ако пътуват без конкретна дестинация. Същото се отнася и за мотоциклетистите, става ясно от новите мерки, предприети от Федералното министерство на цифровите въпроси и транспорта, цитирани от авторитетното издание Focus.de.


разходка с кола


Налагането на санкции вече ще се фокусира не върху типа превозно средство, а върху шума и замърсяването, които причинява. Затова и безцелното шофиране в населени места да бъдат наказвано с глоба до 100 евро. За да бъде избегнато наказанието, шофьорът трябва да има готов отговор за дестинацията на пътуването си.

Според правилника за движение в Германия, на шофьорите им е строго забранено да оставят двигателите на превозните средства да работят без необходимост, тоест докато са спрели някъде, а също така и да затварят вратите на автомобилите си прекалено шумно. Последното може да доведе дори до по-висока глоба от превишената скорост.

Новите разпоредби засягат не само шофьорите на автомобили, но и водачите на мотоциклети. Казано по друг начин - спокойното неделно шофиране в града се превръща в престъпление, ако не се пътува до конкретна дестинация.

0 от 500
  • #50
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 1 месец )
    Каде отивате, уИванови.
  • #49
    12 rate up comment 23 rate down comment
    Македонеца ( преди 1 месец )
    По времето на Тато в центъра на София спираха хора и ги питаха къде са тръгнали,ако си без конкретна причина те задържаха и разпитваха по подробно! Няма как през работно време да се шляеш по улиците безцелно,лесно може да се провери.Понеже много ме дразнят псведо "русофилите" който носят Nike, Adidas и карат само немски возила и само намират кусури,това що така са го направили и т.н.т. Защо не си купят Жигули да карат и не носят руски маратонки,ако въобще има такива?
  • #48
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Дойчланд-Мойчланд ( преди 1 месец )
    Спират ме в Хамбург и питат на къде така господине. викам отивям на репербан да *** а те се усмихват и отговарят приятно клецнакне хахахаха
  • #47
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Ото ( преди 1 месец )
    Демокрация,какво да правиш!Така е в свободният свят!Кола ли купиха на човека,бензин ли,преглед, застраховка ли платиха,или плащат ремонти и обслужването?В горивата няма ли акцизи и данъци,които да отиват за екология?,или е по лесно да ги крадем,и да си измисляме правила,които са плод на болни мозъци!
  • #46
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Ник ( преди 1 месец )
    В ГЕРМАНИЯ ВЗЕМАТ МАСОВО БЪЛГАРСКИ КНИЖКИ И ГИ ИЗПРАЩАТ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1,2 ГОДИНИ.
  • #45
    13 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Проблемът не е дали е лесно за доказване, а че изобщо съществува такава възможност. При желание и доказателства ще се намерят. И после се чудим как хората не са се противопоставили на извергствата на онези управляващите през 30те и 40те.
  • #44
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Калбо ( преди 1 месец )
    Е европейската демокрация е най-добрата и това е градината на света както каза господин БорелА всъщност няма никаква демокрация а само терерозация а градината на света отдавна е овяхналаДа го ду**т фашистите и джендърска Европа
  • #43
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Е аз де... ( преди 1 месец )
    То при тия цени на горивата кой ще се разхожда?
  • #42
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Значи ( преди 1 месец )
    Германците как търпят подобни закони, не ми е ясно.
  • #41
    30 rate up comment 1 rate down comment
    Adolf ( преди 1 месец )
    А жена си мога ли да чукаю без причина, или требва повод ?!?!