IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия вече ще глобяват заради безцелна разходка с кола

Санкцията от 100 евро заплашва и мотоциклетистите

Разходките с автомобили звучат много примамливо за много шофьори, но в Германия те вече могат да им донесат и неочаквани глоби, ако пътуват без конкретна дестинация. Същото се отнася и за мотоциклетистите, става ясно от новите мерки, предприети от Федералното министерство на цифровите въпроси и транспорта, цитирани от авторитетното издание Focus.de.


разходка с кола


Налагането на санкции вече ще се фокусира не върху типа превозно средство, а върху шума и замърсяването, които причинява. Затова и безцелното шофиране в населени места да бъдат наказвано с глоба до 100 евро. За да бъде избегнато наказанието, шофьорът трябва да има готов отговор за дестинацията на пътуването си.

Според правилника за движение в Германия, на шофьорите им е строго забранено да оставят двигателите на превозните средства да работят без необходимост, тоест докато са спрели някъде, а също така и да затварят вратите на автомобилите си прекалено шумно. Последното може да доведе дори до по-висока глоба от превишената скорост.

Новите разпоредби засягат не само шофьорите на автомобили, но и водачите на мотоциклети. Казано по друг начин - спокойното неделно шофиране в града се превръща в престъпление, ако не се пътува до конкретна дестинация.

0 от 500
  • #80
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мишо ( преди 2 седмици )
    В Германия съм виждал Американските " легенди " сидят на тях като нас рани и се движат 15-20 Ханс а в колона. Такъв шум вдигат сякаш идват танкове , когато спряха на бензиностанцията гърмят, пращят, тресат се целите от шум не се стои наоколо -- и всичко е нормално няма забрана или ограничения, ? - защото са Американски и са на на окупатора . Някой има ли смелостта да каже нещо ? --- Не - защото са колония и ще хвърчат глави. мишо
  • #79
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Paloma ( преди 3 седмици )
    Според българския правилник също е забранено двигателят да е включен, когато колата е в престой.
  • #78
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Митев ( преди 3 седмици )
    Мен ако питате и когато е сам човек в колата пак трябва да глобяват,най вече важи за София и големите градове....
  • #77
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Ткм ( преди 3 седмици )
    Отиваме бавно и славно към времената, описани от Оруел в 1984
  • #76
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Станислав ( преди 3 седмици )
    Сопите...сопите трябва да приготвим...
  • #75
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ужа ( преди 3 седмици )
    То в бг няма да има голби и проблем всеки "гражданин"(селяни) събота и неделя ще си ходят по родните места да му мислят кореняк гражданчетата
  • #74
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Булшит ( преди 3 седмици )
    Който живее в Германия знае как хората си ходят до съседния град да се разходят, на кафе ресторант, да настъпват колите по аутобана. Жал ми е за тях и пари за гориво и коли нямат
  • #73
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Германец ( преди 3 седмици )
    Този закон съществува от поне 70те в Германия. Не знам някой да е бил глобяван или дори проверяван за това. Така, че заглавието е неуместно. Звучи, че все едно е нещо ново.
  • #72
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 седмици )
    Бвгането замърсява въздуха, ане въобще съществуването на живитеборганизми на планетата, като хората също с в това число. П.С. Явно запада стигна максималния си възход и вече почва, да деградира. Рим 300 г е деградирал преди разпадането си, а ЕС не съм сигурен, че ще изкара и 30 години. Дикатурата под името на демокрации и свободи тече вече от години.
  • #71
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Ваня ( преди 3 седмици )
    Контрол и диктатура,дигитализаций,зомбиране и роботизиране са част от плана,който лека полека си върви.