IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия вече ще глобяват заради безцелна разходка с кола

Санкцията от 100 евро заплашва и мотоциклетистите

Разходките с автомобили звучат много примамливо за много шофьори, но в Германия те вече могат да им донесат и неочаквани глоби, ако пътуват без конкретна дестинация. Същото се отнася и за мотоциклетистите, става ясно от новите мерки, предприети от Федералното министерство на цифровите въпроси и транспорта, цитирани от авторитетното издание Focus.de.


разходка с кола


Налагането на санкции вече ще се фокусира не върху типа превозно средство, а върху шума и замърсяването, които причинява. Затова и безцелното шофиране в населени места да бъдат наказвано с глоба до 100 евро. За да бъде избегнато наказанието, шофьорът трябва да има готов отговор за дестинацията на пътуването си.

Според правилника за движение в Германия, на шофьорите им е строго забранено да оставят двигателите на превозните средства да работят без необходимост, тоест докато са спрели някъде, а също така и да затварят вратите на автомобилите си прекалено шумно. Последното може да доведе дори до по-висока глоба от превишената скорост.

Новите разпоредби засягат не само шофьорите на автомобили, но и водачите на мотоциклети. Казано по друг начин - спокойното неделно шофиране в града се превръща в престъпление, ако не се пътува до конкретна дестинация.

0 от 500
  • #60
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Браво ( преди 1 месец )
    Нака се живее спокойно и без натрапчиво простотия Ганяова
  • #59
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До македонеца ( преди 1 месец )
    Тогава всеки си купува ще НОВА кола, а не ТРЕТА употреба от така наречените ЕВРОПЕЙЦИ.
  • #58
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Знаещ ( преди 1 месец )
    Това е ДЕМОКРАЦИЯ!!!
  • #57
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Мм333 ( преди 1 месец )
    Там вече ще ги глобяват и ако са живи
  • #56
    21 rate up comment 4 rate down comment
    лъчэ4юдгзго ( преди 1 месец )
    *** евроатлантици Добре дошли в нааканата Демокрация
  • #55
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Иванов ( преди 1 месец )
    Най добре си беше през ковида никой по пътищата извън града ако нямаш документ къде отиваш даже катастрофи с жертви нямаше поне по пътищата а сега всеки се разпусна и почна войната отново
  • #54
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Или това, дето в миналото (може и сега де), трябва да имаш кола, инак нямаш право на гараж. Може да си паркираш велосипеда там, защо трябва да е проблем за какво ползваш гаража?! Инак в България мен полицаи са ме спирали само като са на кампания. И даже като ме глобиха за пожарогасител с изтекла проверка, се извиниха че за глупост ме глобяват, ама им наредили нам-какво си... И сред тях има хора, ама какво да се прави, като шефовете им са търгаши.
  • #53
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Винаги съм се чудел защо му е на някой да кара безцелно, еле пък и из града. Извън града е приятно - различен пейзаж и преживяване, ама из града!? Навярно съм възрастен и това е причината. Гледам на центъра на наше село се събират местните младежи - седят до коли, които са им набори, пиян вода или сокче и гледат лошо. Смешно. А за Германия - един приятел ми каза, че няма право да си сложи климатик. Не разбрах защо трябва да се месят в живота на хората чак така.
  • #52
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Иванов ( преди 1 месец )
    Аха дойдохме си на думата,това важи най много за България по цял ден коли бусове и какво ли не се разкарва по пътищата а бул.хр.смирненски във Варна е ад и двете посоки такъв шум и на летището няма и на жп.гарата даже
  • #51
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Така е и у нас ( преди 1 месец )
    Преди години бях студент във ВТ, сядаш на кафенето до театъра и виждаш движението от високо : особено събота и неделя едни и същи коли правят обиколки до Царевец/Самоводската и обратно. Карат с 20 и вдигат тежко, тежко ръка за поздрав на някой земляк. И така докато свършат 5-те лв газчица дето са сипали